Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Basket League: Δοκιμασία για Ολυμπιακό, έξοδος-παγίδα για Άρη

Με δύο αναμετρήσεις συνεχίζεται την Κυριακή (12/3) η δράση για την 18η αγωνιστική της Basket League. Το πρόγραμμα και η βαθμολογία.


Μετά τα τρία χθεσινά (11/3) ματς με τα οποία θα άρχισε να γράφεται η ιστορία της 18ης αγωνιστικής της Basket League, δύο παιχνίδια θα γίνουν σήμερα (12/3). Ο πρωτοπόρος και αήττητος Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τον Προμηθέα που έχοντας τέσσερις νίκες στα πέντε τελευταία παιχνίδια του, «σκαρφάλωσε» στην πρώτη πεντάδα.

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από τη δύσκολη νίκη επί του Κολοσσού στη Ρόδο, που ήταν η δεύτερη που σημείωσε στο φετινό Πρωτάθλημα με ένα σουτ στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ο Σάσα Βεζένκοφ απέτρεψε την πρώτη ήττα του, κάτι που είχε κάνει ο Τόμας Ουόκαπ στο Περιστέρι. Έτσι οι «ερυθρόλευκοι» σημείωσαν δύο νίκες κυριολεκτικά στον πόντο. Η τελευταία ήταν στον 2ο ημιτελικό των πλέι οφ του 2018 απέναντι στον αυριανό αντίπαλο του, τον Προμηθέα, με 89-88.

Ο Προμηθέας μοιράζεται την 3η θέση με την ΑΕΚ και το Περιστέρι, έχοντας ωστόσο τον χειρότερο εκτός έδρας απολογισμό με τρεις νίκες σε οχτώ ματς. Θα ακολουθήσουν δύο ακόμη εκτός έδρας παιχνίδια με τον Απόλλωνα και τον Άρη ως το τέλος της κανονικής περιόδου. Θα πρέπει να σημειώσει δύο τουλάχιστον νίκες σε αυτά τα τρία παιχνίδια ώστε να μην υποχρεωθεί για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν σε αρνητικό πρόσημο αποτελεσμάτων εκτός έδρας, κάτι που δεν έγινε ποτέ στην ιστορία του στην Basket League.

Στην Καρδίτσα θα γίνει το δεύτερο παιχνίδι της σημερινής (12/3, 19:15, ΕΡΤ3) ημέρας, για τη 18η αγωνιστική της Basket League. Η Καρδίτσα μοιράζεται την τελευταία θέση με τον Απόλλωνα, έχοντας από τρεις νίκες ενώ ο Άρης μοιράζεται την 6η θέση με τον ΠΑΟΚ έχοντας ρεκόρ 9-8.

Η θεσσαλική ομάδα σημείωσε και τις τρεις νίκες της εντός έδρας. Οι επιδόσεις της σε πόντους όμως, επιθετικά και αμυντικά, δεν έχουν μεγάλες διαφορές. Στην Καρδίτσα αυξάνει μόλις κατά 1,68 πόντους την επιθετική (72,12 έναντι 70,44) και μειώνει κατά 3,43 πόντους την αμυντική επίδοση της (79,12 έναντι 82,55).

Ο Άρης έχει σημειώσει τρεις νίκες στα οχτώ εκτός έδρας παιχνίδια που έδωσε ως τώρα στη φετινή Basket League. Το παράδοξο, ίσως, είναι ότι εκτός έδρας είναι πιο παραγωγικός επιθετικά αφού σημειώνει 78,25 πόντους έναντι των 74,88 των εκτός έδρας αγώνων του. Η ουσιαστική διαφορά όμως είναι στην άμυνα καθώς ως φιλοξενούμενος δέχεται σχεδόν 13 περισσότερους πόντους (82 έναντι των 69,44 που δέχεται ως γηπεδούχος).

Η βαθμολογία της Basket League:

Πηγή: fosonline.gr

Shares