Δευτέρα , 27 Μαρτίου 2023

Μπαράζ εκρήξεων σε μαραθώνιο με 18 τραυματίες – Θεατές και αθλητές στα νοσοκομεία

Δεκαοκτώ τραυματίες από τρεις εκρήξεις σε έναν μαραθώνιο στο Καμερούν, στο αγγλόφωνο τμήμα της αφρικανικής χώρας. Την ευθύνη για τις εκρήξεις ανέλαβαν οι αυτονομιστές ADF (Ambazonia Defense Forces).

Ο Ναρσίς Μουέλ Κομπί, υπουργός Αθλητισμού του Καμερούν, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο για τη διεξαγωγή του μαραθωνίου δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «18 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους ένας αθλητής και 17 θεατές».

Το αγγλόφωνο νοτιοδυτικό Καμερούν μαστίζεται από μία αιματηρή σύγκρουση μεταξύ του στρατού και αυτονομιστών ανταρτών, ανέφεραν ο υπουργός Αθλητισμού και ο τοπικός κυβερνήτης.

Oι εκρήξεις σημειώθηκαν κατά την έναρξη της 28ης διοργάνωσης της ανάβασης στο Όρος Καμερούν, που έχει τον τίτλο «Αγώνας της Ελπίδας», η οποία έλαβε χώρα στην Μπουέα, πρωτεύουσα της νοτιοδυτικής περιοχής, 70 χλμ. δυτικά της Ντουάλα, της οικονομικής πρωτεύουσας του Καμερούν.

«Υπήρξαν μερικές απόπειρες αναταραχής με τρεις εκρήξεις στη διαδρομή. Αυτές οι εκρήξεις δεν είχαν καμία επίπτωση στον αγώνα», δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Μπέρναρντ Οκάλια Μπιλάι.

 

newsIT.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares