Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Μπαράζ διαρρήξεων και ληστειών στα χωριά της Βορείου Ηπείρου…….

Συνεχίζονται οι βιαιότητες κατά των Βορειοηπειρωτών


Οι περιπτώσεις ληστειών και διαρρήξεων σπιτιών στα χωριά της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στο Δήμο Φοινικαίων έχουν αυξηθεί πολύ το τελευταίο διάστημα. Οι δράστες, εκτός από την αρπαγή των χρημάτων και των υλικών, απειλούν με όπλα τα θύματα κυρίως τρίτης ηλικίας.

Σήμερα, καθώς ξημέρωνε η 21 Φεβρουαρίου 2020, στο χωριό Φοινίκη, τρεις οπλισμένοι μασκοφόροι εισήλθαν στο σπίτι της Αθηνάς Τσέφου, την οποία είχε επισκεφθεί ο εγγονός της Α.Ζ. από την Ελλάδα και απειλώντας τους τις απέσπασαν 3600 ευρώ.

Πριν μερικές ημέρες στο χωριό Κρανιά οι διαρρήκτες σχεδόν άδειασαν τα σπίτια των Θοδωρή Καϊση, Ηλία Σταύρου και Βάσου Κίτσου. Ο τελευταίος ήταν μόνος στο σπίτι και σύμφωνα με τα λεγόμενά του, τον αποκοίμισαν με σπρέι και οι δράστες ενήργησαν ανενόχλητοι. Όταν ο υπερήλικας ξύπνησε του είχαν πάρει την τηλεόραση, όλα τα εργαλεία δουλειάς, το τσίπουρο, το ελαιόλαδο και όσα χρήματα βρήκαν στο σπίτι, αναφέρει το apenadi.blogspot.com.

Τέτοιες ληστείες και απόπειρες έχουν γίνει και σε άλλα χωριά του Δήμου όπως

στο Βαγγαλιάτες όπου διέρρηξαν και έκλεψαν την οικεία του Σταύρου Γραβάνη,
στα Καλύβια η οικεία του Βασιλάκη Παππά,
στο Λαζάτι οι οικείες του Βασίλη Ζαρμπαλά, της Δοξίας Μάρη, του Χρήστου Παππά, του Μιχάλη Καραθάνου και η εκκλησία του χωριού,
στη Γράβα οι οικείες του Μήτσο Μητσόνη, του Λάμπη Μάρη, του Γιάννη Μπλέτσα, του Λευτέρη Αναγνώστη,
στο Καισαράτι η οικεία του Λευτέρη Διαμάντη,
στο Κομμάτι οι οικείες του Νίκου Τσούτση, του Ξάνι Γιάννη, του Οδυσσέα Τσάβου.
Στη Σμίνετση έκλεψαν από το Νίκο Μπούρο ένα εκατομμύριο λεκ και κλάπηκαν υλικά από τις οικείες του Νάσιου Φίλη, του Σταύρου Κυρίτση,
στη Γριάσδανη απέσπασαν χρήματα και εργαλεία δουλειάς από την οικεία του Κώστα Αλεύροντα,
στο Καρρόκι διαρρήχτηκαν οι οικείες του Πάντου Ζήση, του Ανδρέα Κάλτση, του Γιάννη Αναγνώστη, του Σπύρου Παντέχη, του Γιάννη Καλτσή, του Ανδρέα Ζώη και, από την οικογένεια του Κώστα Παππά οι δράστες πήραν εννιακόσιες χιλιάδες λεκ.
Επίσης και στη Λιβαδειά οι διαρρήκτες αποκοίμισαν τους νοικοκυραίους Μιχάλη Αγγελή, Νίκο Καλυβιώτη, Κυριάκο Τζαφέρη και τους έκλεψαν τηλέφωνα, χρήματα και εργαλεία δουλειάς.

Οι τοπικές αστυνομικές αρχές παρά το γεγονός ότι έσπευσαν μετά τα γεγονότα να αναζητήσουν στοιχεία και μαρτυρίες, μέχρι στιγμής δεν αποκαλύφθηκε κανένας από τους δράστες που δρούν ανενόχλητα στην περιοχή.

Ο Δήμαρχος Φοινικαίων, Χρήστος Κίτσος, επικοινώνησε ηλεκτρονικά με τον Υπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας Σάντερ Λέσαϊ και του ζήτησε συνάντηση στο Δήμο Φοινικαίων για το θέμα της ασφάλειας. Σύμφωνα με τον Δήμο Φοινικαίων ο υπουργός απάντησε πως η συνάντηση θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες.

 

pentapostagma

Shares