Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Μπαράκ Ομπάμα: Μακάρι ο θάνατος του αλ Ζαουάχρι να γαληνέψει τα θύματα της Αλ Κάιντα

Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει την είδηση της εξόντωσης του Αϊμάν αλ Ζαουάχρι. Ήταν άλλωστε ο πρόεδρος υπό τον οποίο οι Seals σκότωσαν τον ηγέτη της αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν, στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν.

Ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, ένας από τους εμπνευστές της επίθεσης και διάδοχος του Οσάμα μπιν Λάντεν στην αλ Κάιντα, έγραψε στο twitter ο Μπαράκ Ομπάμα, επιτέλους «οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη». Και αυτό ύστερα από περισσότερα από 20 χρόνια μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

«Είναι ένας φόρος τιμής στην ηγεσία του Τζο Μπάιντεν, στα μέλη της κοινότητας των υπηρεσιών πληροφοριών που εργάζονται επί 10ετίες για αυτή τη στιγμή και στους επαγγελματίες της αντικατασκοπείας που κατάφεραν να «βγάλουν απ’ τη μέση» τον Αλ Ζαουάχρι χωρίς καμία απώλεια σε αμάχους» έγραψε στο tweet του ο Μπαράκ Ομπάμα.

Και πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ: «Τα σημερινά νέα είναι επίσης η απόδειξη πως η τρομοκρατία μπορεί να εκριζωθεί χωρίς να είμαστε σε πόλεμο στο Αφγανιστάν. Και ελπίζω πως θα προσφέρει μια μικρή δόση γαλήνης στις οικογένειες των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου και οποιουδήποτε άλλου υπέφερε στα χέρια της Αλ Κάιντα».

Την είδηση του θανάτου του ηγέτη της Αλ Κάιντα μετά τον Οσάμα Μπιν Λάντεν σχολίασε και πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό.

«Ο θάνατος του Αϊμάν αλ Ζαουάχρι αποτελεί ένα βήμα προς το να γίνει ο κόσμος πιο ασφαλής. Ο Καναδάς θα συνεχίσει να εργάζεται με τους εταίρους του σε παγκόσμια κλίμακα για την αντιμετώπιση των τρομοκρατικών απειλών, την προώθηση της ειρήνης και της ασφάλειας και για να είναι ο κόσμος εδώ και σε όλο τον κόσμο ασφαλής», τόνισε ο Καναδός πρωθυπουργός.

newsit.gr
Shares