Σάββατο , 20 Απριλίου 2024

Μπάλλος – Τεράστιες καταστροφές στην Κέρκυρα – Σε απόγνωση οι κάτοικοι

Δρόμοι στην Κέρκυρα έχουν μετατραπεί σε ορμητικούς χειμάρρους, οι οποίοι παρασέρνουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Πυροσβέστες και άντρες της ΕΜΑΚ μπαίνουν μέσα στο νερό που ξεπερνάει το ένα μέτρο.

Ο Μπάλλος χτύπησε με μένος την Κέρκυρα, προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές και αφήνοντας πίσω εικόνες αποκάλυψης. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ εκατοντάδες πολίτες τηλεφώνησαν την πυροσβεστική για βοήθεια. Στην μάχη επιστρατεύτηκε ακόμα και Super Puma που περισυνέλεξε πολίτες που είχαν ανέβει στις ταράτσες για να σωθούν.

Δρόμοι στην Κέρκυρα έχουν μετατραπεί σε ορμητικούς χειμάρρους, οι οποίοι παρασέρνουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Πυροσβέστες και άντρες της ΕΜΑΚ μπαίνουν μέσα στο νερό που ξεπερνάει το ένα μέτρο.

Άνθρωποι καλούν σε βοήθεια. Όλες οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να μην κινδυνεύσει κανείς. Οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμοί είναι συνεχείς.

Επιστρατεύονται αγροτικά και χωματουργικά μηχανήματα για να μεταφέρουν ανθρώπους. Η Πυροσβεστική δέχεται εκατοντάδες κλήσεις για βοήθεια. Στην περιοχή επιχειρεί και ελικόπτερο Super Puma για να σώσει ανθρώπους που έχουν ανέβει στις ταράτσες των σπιτιών τους για να σωθούν.

Η Κέρκυρα χτυπήθηκε σκληρά από την κακοκαιρία το τελευταίο 24ωρο. Μεσογγή, Άγιοι Δέκα, Μωραΐτικα και Μπενίτσες είναι οι κοινότητες που έχουν και τις μεγαλύτερες καταστροφές.

Δεκάδες κατεστραμμένα αυτοκίνητα, σπίτια και καταστήματα πλημμυρισμένα
Από τον Μπάλλο δε γλύτωσαν ούτε τα τουριστικά μαγαζιά στα Μωραΐτικα.

Οι κάτοικοι στην Χρυσίδα σε απόγνωση. Τα σπίτια τους έχουν καλυφθεί από λάσπη.

Τεράστιες είναι οι καταστροφές και σε υποδομές στα Μωραΐτικα. Το λιμάνι έχει καταστραφεί, ενώ οι βάρκες βγήκαν στην στεριά. Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, ενώ ξενοδοχειακές μονάδες γεμάτα από τουρίστες υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές.

Όλη την νύχτα οι κάτοικοι του νησιού προσπαθούσαν να σώσουν τις περιουσίες του από το χτύπημα του Μπάλλου.

Συνεργεία της πυροσβεστικής του Δήμου και της Περιφέρειας μαζί με τους κατοίκους έδωσαν ολονύχτια μάχη για να μην κινδυνεύσουν ζωές. Διασώστες έσωσαν και ζώα που κινδύνευαν από πνιγμό.

Το νησί έχει κοπεί στα δύο καθώς υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο, ενώ η καταγραφή των ζημιών συνεχίζεται από ειδικά κλιμάκια.

in.gr

Shares