Πέμπτη , 8 Δεκεμβρίου 2022

Μπάιντεν: Νέα στρατιωτική βοήθεια $625 εκατ. στην Ουκρανία

«Η Ουάσινγκτον δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την προσάρτηση ουκρανικού εδάφους στη Ρωσία», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου


Πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια συνολικής αξίας 625 εκατ. δολαρίων, στην οποία περιλαμβάνονται εκτοξευτήρες HIMARS, θα παράσχουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος της χώρας, Τζο Μπάιντεν, με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, στην τηλεφωνική επικοινωνία συμμετείχε και η αντιπρόεδρος, Κάμαλα Χάρις.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε ότι η Ουάσινγκτον δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την προσάρτηση ουκρανικού εδάφους στη Ρωσία.

Ο Τζο Μπάιντεν «δεσμεύτηκε να συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία καθώς αμύνεται απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα για όσο χρόνο χρειαστεί», αναφέρει ο Λευκός Οίκος σύμφωνα με το Reuters.

Η νέα αποστολή στρατιωτικών εξοπλισμών θα περιλαμβάνει κυρίως νέους εκτοξευτήρες Himars για τον ουκρανικό στρατό, ισχυρά και μεγάλης ακριβείας συστήματα εκτοξευτήρων πυραύλων που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στις πρόσφατες επιτυχίες των στρατευμάτων της Ουκρανίας.

Πηγή: newmoney.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares