Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Μπάγερν Μονάχου – Γκλάντμπαχ 2-1: Μια “ανάσα” από τη στέψη…

Ένα εμπόδιο έμεινε ακόμα για τη Μπάγερν για να σηκώσει τη σαλατιέρα – Οι Βαυαροί βρήκαν τη λύση στο 85′ με τον Γκορέτσκα και πήραν το τρίποντο και απέναντι στη Γκλάντμπαχ (2-1), δίνοντας ραντεβού με τον τίτλο στην επόμενη αγωνιστική της Bundesliga…

Τι κι αν εξέτιαν την τιμωρία τους οι καθοριστικοί φέτος Λέβα-Μίλερ και ο Ντέιβις βρισκόταν στον πάγκο; Τι κι αν μέχρι το τελευταίο πεντάλεπτο η Γκλάντμπαχ κρατούσε τον βαθμό και την πρώτη απώλεια της Μπάγερν με το restart στο τσεπάκι;

Η ομάδα του Χάνσι Φλικ βρίσκει τις λύσεις και στη «γήινή» της εκδοχή και κάπως έτσι είναι αντίκρυ με το τελευταίο εμπόδιο πριν τη μαθηματική εξασφάλιση της σαλατιέρας, διατηρώντας άθικτο το νικηφόρο σερί της απέναντι στα Πουλάρια.

Η 10η σερί νίκη στη Bundesliga, κοινό ρεκόρ με την χρονιά 2016-17 επί Γιουπ Χάινκες και 13η σε όλες τις διοργανώσεις φαινόταν πως βρίσκεται μακριά με την εκκίνηση του ματς.

Το rotation του Φλικ που λόγω των τιμωριών έβαλε βασικούς τους Κιζάνς, Ερναντέζ και Ζίρκζεε άλλαξε τις δυναμικές στους Βαυαρούς, οι οποίοι είδαν τον Χόφμαν να ανοίγει το σκορ μόλις στο 10′, αλλά για καλή τους τύχη να ακυρώνεται ορθώς ως οφσάιντ.

Ελλείψει του «αχτύπητου» δίδυμου στην επίθεση τους, όμως, ο δικός τους ανερχόμενος 19χρονος Ολλανδός φορ, Γιόσουα Ζίρκζεε ήταν εκείνος που εκμεταλλεύτηκε τη μοναδική γκάφα του κατά τα άλλα καθοριστικού Γιαν Ζόμερ και έκανε το 1-0 στο 26′, με το 4ο γκολ του σε 8 ματς στη φετινή Bundesliga.

Ωστόσο, η Γκλάντμπαχ δεν άξιζε να βρίσκεται πίσω στο σκορ και το ματς την αποζημίωσε, χαρίζοντας την ισοφάριση άκοπα, από το αυτογκόλ του Παβάρ στο 37΄.

Η ομάδα, μάλιστα, του Μάρκο Ρόζε ήταν κυρίαρχη με την έναρξη του β΄ μέρους και αν δεν ήταν ο ασυναγώνιστος Μάνουελ Νόιερ να κατεβάσει ρολά και να κλέψει την παράσταση με μια πανέξυπνη απομάκρυνση στο 48′ , πολύ πιθανόν να είχε ολοκληρώσει την ανατροπή.

Αφού το γλίτωσε κι αυτό, ο Φλικ έριξε στο ματς τους Κομάν και Ντέιβις, η Μπάγερν ζωντάνεψε, υπέμεινε και στο 85′ τιμώρησε την Μπορούσια στο δεύτερο λάθος της στο ματς. Ο Παβάρ πήρε ρεβάνς για το αυτογκόλ και σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Γκορέτσκα μέσα στην ορθάνοιχτη άμυνα των Πουλαριών, για το τελικό 2-1.

Πλέον, οι πρωταθλητές των επτά τελευταίων χρόνων κάνουν πρόβα για το 8ο σερί, το οποίο μπορούν να το κλειδώσουν την ερχόμενη Τρίτη (16/6) στην έδρα της Βέρντερ.

Μπάγερν Μονάχου (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Παβάρ, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Ερναντέζ (62′ Ντέιβις), Κίμιχ, Γκορέτσκα, Γκνάμπρι, Κιζάνς (62′ Κομάν), Πέρισιτς (89′ Μαρτίνεθ), Ζίρκζεε (77′ Βριντ)

Γκλάντμπαχ (Μάρκο Ρόζε): Ζόμερ, Μπενσεμπαϊνί, Ελβέντι (46′ Γιάντσκε), Γκίντερ, Λάινερ, Νόιχαους, Χόφμαν, Κράμερ, Τιράμ (10′ Εμπολό, 83′ Μπένες), Χέρμαν (70′ Βεντ), Στιντλ

Πηγή:www.gazzetta.gr

 

Shares