Τρίτη , 24 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Μπακογιάννη: Απίστευτες δηλώσεις για το Όρους Ρέις και η «άφαντη» ελληνική υφαλοκρηπίδα….

Μπακογιάννη: Απίστευτες δηλώσεις για το Όρους Ρέις και η «άφαντη» ελληνική υφαλοκρηπίδα....

Μπακογιάννη: Απίστευτη δήλωση από την Ν.Μπακογιάννη για το Όρους Ρέις και τα 6 ναυτικά μίλια

Άφωνοι μείναμε με τις σημερινές δηλώσεις της Ν.Μπακογιάννη για την πρόκληση της Τουρκίας με το γεωτρύπανο αλλά και τα 6 ναυτικά μίλια που τα θεωρεί λανθασμένος διεθνή

Για την προσέγγιση του Ορούτς Ρέις στα 12 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε:

«Ένα ερευνητικό σκάφος το οποίο περνάει και κάνει έρευνες στα διεθνή ύδατα άρα δηλαδή δεν είναι εντός των 6 μιλίων έχει δικαίωμα θεωρητικώς να το κάνει. Εμείς αντιδρούμε διότι αυτό το σκάφος συνοδεύεται και από στρατιωτικά πλοία δεν είναι δηλαδή μια καθαρά ερευνητική κατάσταση».

Ουσιαστικά η Κ.Μπακογιάννη βαφτίζει διεθνή ύδατα την ελληνική υφαλοκρηπίδα

Η νέα «επίσκεψη» του Oruc Reis στις θαλάσσιες ζώνες του συμπλέγματος της Μεγίστης (Καστελλόριζο).

Η επίσκεψη αυτή θα δώσει την απάντηση στην ερώτηση, κατά πόσο το το τουρκικό ερευνητικό θα εξαντλήσει τα όρια της παράνομα δεσμευμένης περιοχής που εκτείνονται μόλις 6,5 ν.μ από τις ελληνικές ακτές. Φυσικά τα ελληνοτουρκικά δεν τελειώνουν με το Oruc Reis.

Το Oruc Reis από χθες το μεσημέρι έχει χαράξει βορειανατολική πορεία και κατευθύνεται προς το Καστελόριζο. Κινείται με ταχύτητα περίπου 5 κόμβων, πράγμα που σημαίνει ότι για να διανύσει τα 100 χιλιόμετρα της πορείας που πραγματοποιεί καθημερινά τη τελευταία εβδομάδα, από το νοτιανατολικό άκρο στο βορειοανατολικό άκρο της περιοχής που έχει οριοθετήσει η παράνομη τουρκική NAVTEX, χρειάζεται τουλάχιστον 20 ώρες, ανάλογα τις καιρικές συνθήκες και τις αυξομειώσεις της ταχύτητας του πλοίου.Το Πολεμικό Ναυτικό βρίσκεται σταθερά σε ετοιμότητα παρακολουθώντας τις κινήσεις του τουρκικού ερευνητικού που συνοδεύεται από τουρκικά πολεμικά πλοία.

Ο Φατίχ Ντονμέζ αναφέρει ότι το σεισμογραφικό σκάφος θα παραμείνει στην περιοχή για τουλάχιστον δύο μήνες προκειμένου να πραγματοποιήσει δισδιάστατες σεισμικές έρευνες και αν υπάρχουν αποτελέσματα για κοιτάσματα στην περιοχή που αυτή τη στιγμή πλέει το Oruc Reis, η Τουρκία θα στείλει το γεωτρύπανο.«Αυτή τη στιγμή το Oruc Reis κάνει δισδιάστατες σεισμικές έρευνες. Φαντάζομαι πως θα τις ολοκληρώσουμε σε δύο μήνες.

Μετά, στην ίδια περιοχή θα κάνουμε τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες κι αν βρούμε μια περιοχή με μεγάλη προσδοκία, θα στείλουμε το πλωτό γεωτρύπανο μας για να κάνουμε την πρώτη ερευνητική γεώτρηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας.

Την ίδια ώρα, η Άγκυρα στοχεύει και πάλι στο Καστελλόριζο, καθώς σύμφωνα με την τουρκική θεωρία, τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και το Καστελλόριζο απέχει από την Ελλάδα 580 χιλιόμετρα, ενώ από την Τουρκία μόλις 2 χιλιόμετρα.

Εμπάργκο όπλων Τουρκία: Οι χώρες που κράτησαν φιλοτουρκική στάση και είπαν ΟΧΙ

Η Γερμανία,η Ισπανία,η Μάλτα ,η Ιταλία μπλόκαραν την πρόταση για εμπάργκο προϊόντων κρατώντας την φιλοτουρκική τους στάση. Φοβούμενες πως θα επηρεαστούν τα  οικονομικά  εμπορικά συμφέροντα και πως ο Ερντογάν θα προβεί σε αντίποινα απαντώντας με το λαθρομεταναστευτικό αν  συμφωνούσαν

Οι χώρες οι οποίες ακούνε θετικά την πρόταση και είναι έτοιμες να αποδυναμώσουν τον Ερντογάν είναι η Γαλλία,Σλοβενία,Αυστρία

Η Ελληνική λύση είναι το μόνο κόμμα που από την αρχή εναντιωνόταν απέναντι στον Ερντογάν  και να επιβληθεί εμπάργκο όπλων .Με γραπτή επιστολή η Ελληνική λύση αναφέρει προς την ΕΕ την προκλητική δράση της Τουρκίας προς την Ελλάδα ,την Λιβύη ,την Αρμενία και Κύπρο

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares