Δευτέρα , 26 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

BΡΗΚΕ ΤΡΟΠΟ Ο ΤΡΑΜΠ! Έτσι θα σταματήσει τους ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ…

BΡΗΚΕ ΤΡΟΠΟ Ο ΤΡΑΜΠ! Έτσι θα σταματήσει τους ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ...

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε χθες Κυριακή ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για να «σταματήσει η επίθεση» των χιλιάδων μεταναστών από την Ονδούρα που κατευθύνονται προς τις ΗΠΑ από το νότιο Μεξικό.

«Έχουν γίνει τα πάντα για να σταματήσει η επίθεση των παράνομων μεταναστών στα νότια σύνορά μας», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter. «Οι άνθρωποι θα πρέπει πρώτα να υποβάλουν αίτηση για την παροχή ασύλου στο Μεξικό κι αν δεν το κάνουν, οι ΗΠΑ θα το απορρίψουν», πρόσθεσε.

«Τα καραβάνια είναι μια ντροπή για το Δημοκρατικό Κόμμα. Αλλάξτε ΤΩΡΑ τον μεταναστευτικό νόμο», επεσήμανε σε δεύτερο tweet, αφού το Σάββατο κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι ενθαρρύνουν τη μαζική μετανάστευση στις ΗΠΑ.

«Πρέπει, με τον πιο έντονο τρόπο, να ζητήσω από το Μεξικό να σταματήσει αυτή την επίθεση, κι αν δεν μπορεί, θα αναπτύξω τον αμερικανικό στρατό και ΘΑ ΚΛΕΙΣΩ ΤΑ ΝΟΤΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ», είχε προειδοποιήσει την Πέμπτη ο Αμερικανός πρόεδρος.

Περίπου 3.000 μετανάστες από την Ονδούρα ξεκίνησαν και πάλι χθες Κυριακή την πορεία τους προς τις ΗΠΑ από την πόλη Σιουδάδ Ιδάλγο στο νότιο Μεξικό, ενώ χίλιοι ακόμη βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε μια μεθοριακή γέφυρα αναμένοντας να εισέλθουν νόμιμα στη χώρα.

Οι μεξικανικές αρχές κατάφεραν σε πρώτη φάση να εμποδίσουν το «καραβάνι», στο οποίο εκτιμούσαν ότι συμμετείχαν περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι, όμως πολλοί μετανάστες εισήλθαν παράνομα στο Μεξικό μέσω του ποταμού Σουτσιάτε που χωρίζει τη χώρα από τη Γουατεμάλα.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, φωτόγραφία REUTERS

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares