Πέμπτη , 30 Ιουνίου 2022
Τελευταία Νέα

Αζέροι και Τούρκοι εκβιάζουν Αρμένιους στο Αρτσάχ, απειλώντας τους ότι σύντομα δεν θα έχουν πατρίδα

Το Αζερμπαϊτζάν, πάντα υποστηριζόμενο από τη μισαλλόδοξη Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χρησιμοποιεί κάθε τρόπο και μέσο για να εκδιώξει τους Χριστιανούς Αρμένιους από τις πατρογονικές εστίες τους και να καταστρέψει την πολιτιστική κληρονομιά τους. (Στη φωτογραφία Αζέροι στρατιώτες καταστρέφουν με μανία παμπάλαιες αρμενικές στήλες με Χριστιανικά σύμβολα, τις λεγόμενες Σταυρόπετρες ή Khatchkar στην αρμενική γλώσσα).

Σχεδόν οκτώ μήνες μετά την κατάπαυση του πυρός που έθεσε τέλος στον πόλεμο των 44 ημερών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ (Αρμενικά: Artsakh/Αρτσάχ), οι εχθροπραξίες απέχουν πολύ το να θεωρούνται ότι έχουν λήξει.

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας της Αρμενίας, (NSS), οι Αρμένιοι πολίτες που ζουν στην περιοχή λαμβάνουν σωρηδόν τηλεφωνικές κλήσεις  από το Αζερμπαϊτζάν και Τούρκους πολίτες. Το περιεχόμενο των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων είναι κάθε φορά πανομοιότυπο. Οι Τούρκοι και οι Αζέροι εμφανίζονται ως προσφερόμενοι να αγοράσουν τις περιουσίες των Αρμενίων, απειλώντας τους παράλληλα “ότι δεν θα μείνουν για πολύ καιρό ακόμα στα εδάφη τους”. 

Azerbaijan liberates Shusha from 28 years of Armenian occupation | Daily Sabah

Η τουρκική εφημερίδα Daily Sabah προπαγανδίζει ανιστόρητα και διαστρεβλωτικά την “απελευθέρωση” εδαφών του Αρτσάχ από τον “αρμενικό ζυγό”

Η NSS καλεί τους ντόπιους να αποφεύγουν να απαντούν σε τέτοιου είδους κλήσεις και να τις αναφέρουν αμέσως. Η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας προσθέτει επίσης πως οι τηλεφωνικές κλήσεις από την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν έχουν σκοπό να προκαλέσουν φόβο και αβεβαιότητα σχετικά με το μέλλον και την ασφάλεια των Αρμενίων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Η Άγκυρα και το Μπακού σε στενή συνεργασία έχουν εξαπολύσει κάθε είδους επίθεση, (απειλές, τρομοκράτηση, εκβιασμούς κ.α.) στην προσπάθειά τους να χειραγωγήσουν τον αρμενικό πληθυσμό των εδαφών του Αρτσάχ έτσι ώστε μελλοντικά να αποκομίσουν οφέλη από την εγκατάλειψη της περιοχής, όπως πιστεύουν, εξαιτίας της πίεσης που ασκούν στην καθημερινότητα και στη διαβίωση των Αρμενίων εκεί.

Πηγή: Persecution.org – International Christian Concern, (ICC)

Toυ ειδικού συνεργάτη

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares