Σάββατο , 2 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

Αζερμπαϊτζάν: Απτόητος ο Αλίγιεφ συνεχίζει τα φρικτά εγκλήματα κατά Αρμενίων αιχμαλώτων (βίντεο)

Εννέα μήνες μετά τη γενοκτονική εισβολή του Αζερμπαϊτζάν στην Αρμενική Δημοκρατία του Αρτσάχ, (Ναγκόρνο – Καραμπάχ),  στον Νότιο Καύκασο, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποίησε πρόσφατα επίσκεψη στην πόλη Σούσι.  

Σε διαδρομή ξενάγησης στην πόλη με λεωφορείο, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ και η σύζυγος του Ερντογάν, Εμινέ καταγράφηκαν σε βίντεο να κομπάζουν και να υπερηφανεύονται για την κράτηση Αρμενίων αιχμαλώτων.

Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία βοήθησε στρατιωτικά το Μπακού, κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών του περασμένου έτους, στη διένεξή του με την Αρμενία.

TAP pipeline commissioning unlikely to be disrupted by Nagorno-Karabakh conflict | Pipeline Technology Journal

Ο αρμενικός θύλακας του Αρτσάχ, (Ναγκόρνο-Καραμπαχ)

Το απόσπασμα της καταγραφής διαδόθηκε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο βίντεο, η κυρία Ερντογάν ακούγεται να ρωτά τον Αλίγιεφ αν η χώρα του έχει ακόμα Αρμένιους υπό κράτηση. Ο Αλίγιεφ απαντά θετικά με ευχαρίστηση. Η Εμινέ Ερντογάν γελά, δοξάζει τον Αλλάχ, (σ.σ. τους), ενώ απαντά χαρούμενη στον Αζέρο πρόεδρο πως θα πρέπει να ασχοληθεί ή να απελευθερώσει τους αιχμαλώτους “σταδιακά, βήμα – βήμα”.

To βίντεο μέσω Twitter εδώ:

https://twitter.com/301_AD/status/1404950541365612548?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1404950541365612548%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.duvarenglish.com%2Fturkish-first-lady-and-aliyevs-cheerful-discussion-on-prisoners-of-war-caught-on-camera-news-57842

Το απόσπασμα αποδεικνύει ότι η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν γιορτάζουν δημοσίως για τη μαζική καταστροφή που επέφεραν από κοινού στους Χριστιανούς της Αρμενίας από τις 27 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 10 Νοεμβρίου του 2020. Για 44 ολόκληρες ημέρες βομβάρδισαν χωρίς διάκριση και διέπραξαν πολλά εγκλήματα πολέμου κατά του πληθυσμού εκεί. Δολοφόνησαν χιλιάδες Αρμένιους και έδιωξαν από τα σπίτια τους σχεδόν 100.000 ανθρώπους.

Οι αιχμάλωτοι, στους οποίους αναφέρονταν περιπαικτικά ο Αλίγιεφ και η σύζυγος Ερντογάν, κρατούνται παράνομα, καταδικάζονται σε φυλάκιση, υπόκεινται σε βασανιστήρια και σε ορισμένες περιπτώσεις δολοφονούνται από τους Αζέρους. Τον Μάιο, για παράδειγμα, οι δικηγόροι Αρτάκ Ζεϊναλγιάν και Σιρανούς Σαχακγιάν αποκάλυψαν ότι στρατιωτικοί στο Αζερμπαϊτζάν βασάνισαν και σκότωσαν 19 Αρμένιους κρατούμενους. Και ο κατάλογος είναι μακρύς…

Archive: The Armenian genocide | Armenian genocide | The Guardian

Φωτογραφία εποχής με απαγχονισμούς Αρμενίων από τους Τούρκους

Ο Anahit Khosroeva, ιστορικός και ειδικός στη μελέτη γενοκτονιών υποστηρίζει ότι ο επιθετικός πόλεμος Άγκυρας – Μπακού εναντίον του Αρτσάχ αποτελεί συνέχεια της Γενοκτονίας των Αρμενίων του 1915:

“Ο πόλεμος Αζερμπαϊτζάν – Τουρκίας εναντίον του Αρτσάχ είναι πράξη εθνοκάθαρσης. Υπήρξε δικαιολογία για τον Ερντογάν να συνεχίσει την Αρμενική Γενοκτονία, την οποία εξακολουθεί πεισματικά να αρνείται. Κατά τη διάρκεια του πολέμου, η Τουρκία παρείχε πλήρη στρατιωτική και πολιτική υποστήριξη στο Αζερμπαϊτζάν ενώ ο Ερντογάν ενθάρρυνε τον Αλίγιεφ να κλιμακώσει την επιθετικότητα των Αζέρων σε βάρος των Αρμενίων.

Ο σκοπός τους ήταν και παραμένει ακόμα να επιτύχουν τον Παντουρκισμό, δηλαδή την ένωση του αυτοαποκαλούμενου ‘τουρκικού κόσμου’, (σ.σ. των τουρκογενών λαών). Θεωρούν δε την Αρμενία και το Αρτσάχ σοβαρά εμπόδια στην ευόδωση των ιμπεριαλιστικών τους φιλοδοξιών.”

Πηγή: Persecution.org – International Christian Concern, (ICC)

Toυ ειδικού συνεργάτη

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares