Κυριακή , 2 Οκτωβρίου 2022

Aυτό είναι το σχέδιο του Klaus Schwab για το οποίο θα δουλέψουν Μητσοτάκης και Μακρόν

 

Ένα τσουνάμι αλλαγών στην τεχνολογία επέφερε την έλευση της τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης, απαιτώντας από τις κυβερνήσεις να απορροφήσουν τις αλλαγές, δήλωσε ο ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στη Σύνοδο Κορυφής της Παγκόσμιας Κυβέρνησης.

Σε μια συνεδρία με τίτλο «Η αυγή της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης», ο καθηγητής Klaus Schwab τόνισε ότι ο ρόλος της κυβέρνησης ήταν στη διαμόρφωση του μέλλοντος για τις επόμενες γενιές.

Τονίζοντας ότι η ιδέα αυτής της επανάστασης – συντήκοντας τη φυσική, την ψηφιακή και τη βιολογική σφαίρα – ασχολείται με τις κρίσιμες και συντριπτικές αλλαγές που έχει επιφέρει η τεχνολογία, ο καθηγητής Schwab τόνισε τις τρεις αλλαγές που πρέπει να κάνουν οι κυβερνήσεις.

Πρώτον, εξήγησε, οι κυβερνήσεις πρέπει να αναγνωρίσουν τους ρόλους τους και να προωθήσουν την καινοτομία. Δεύτερον, οι κυβερνήσεις θα χρειαστεί να αναδιοργανωθούν ως πλατφόρμες καινοτομίας – πρόσθεσε ο Schwab.

Η παραδοσιακή ιεραρχική προσέγγιση πρέπει να επαναξιολογηθεί. Τρίτον, είπε, οι κυβερνήσεις πρέπει να αναγνωρίσουν ότι η διαθεσιμότητα ανθρώπινου ταλέντου προσθέτει ένα πολύτιμο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στα έθνη.

«Οι κυβερνήσεις πρέπει να δώσουν όλη την έμφαση στην ανάπτυξη του ανθρώπινου κεφαλαίου… Ο καπιταλισμός κατά κάποιο τρόπο έχει αντικατασταθεί από τον ταλαντούχο».

Ο καθηγητής Schwab πρόσθεσε ότι η πρόκληση «βρίσκεται στο γεγονός ότι οι κυβερνήσεις θα χρειαστεί να αναβαθμίσουν και να αναβαθμίσουν τους ανθρώπους τους και να ενσωματώσουν όλα τα τμήματα του πληθυσμού στη δεξαμενή ταλέντων», είπε ο καθηγητής Schwab.

Εξήγησε ότι για να ξεπεράσουν τους παραδοσιακούς τρόπους διακυβέρνησης, οι κυβερνήσεις πρέπει να συμβαδίζουν με τα γρήγορα μεταβαλλόμενα συστήματα και να υποστηρίζουν μακροπρόθεσμα οράματα. Οι κυβερνητικές οντότητες πρέπει επίσης να αγκαλιάσουν τις αλλαγές με πάθος και να λειτουργήσουν ως πυξίδα για να καθοδηγούν τους ανθρώπους τους.

Ο καθηγητής Schwab είπε ότι ο νέος τεχνολογικός μετασχηματισμός θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως κάρτα εισόδου για την ανθρωπότητα για να μπει σε έναν νέο πολιτισμό.

 

 

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares