Πέμπτη , 2 Απριλίου 2020
Τελευταία Νέα

Aυτή είναι η αλήθεια για τις αντιγραφές του Κ.Μητσοτάκη από την Ελληνική λύση….

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε το φαινόμενο των συνεχών τηλεοπτικών παρεμβάσεων από τον κ. Πρωθυπουργό ο οποίος ανακοινώνει μέτρα για την αντιμετώπιση του Κορωναϊού. Πολλοί θεωρούν ότι είναι ένα καθαρά επικοινωνιακό σόου το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιεί κυβερνητικό εκπρόσωπο αλλά προτιμά να κάνει ο ίδιος τις ανακοινώσεις! Δεν θα σταθούμε σε αυτό, αλλά στην ουσία και αυτή είναι τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται και πρέπει να ληφθούν!

Ο κ. Μητσοτάκης μέχρι σήμερα αντέγραψε και υιοθέτησε μία σειρά μέτρων από την Ελληνική Λύση και τον Πρόεδρο της, τα οποία ανακοίνωσε ως πρωτοβουλία της κυβέρνησης!

Η Ελληνική Λύση προσπαθώντας να συνδράμει στην στήριξη των πολιτών στη δύσκολη αυτή συγκυρία της πανδημίας πρότεινε στον κ. Πρωθυπουργό α) έκτακτο επίδομα σε γιατρούς, νοσηλευτές και σε προσωπικό της πολιτικής προστασίας, κάτι το οποίο ανακοίνωσε η κυβέρνηση, β) πρότεινε επίσης την μείωση του Φ.Π.Α τουλάχιστον στο 50% σε όλα τα προϊόντα και είδη πρώτης ανάγκης. Η Νέα Δημοκρατία μείωσε στο 6% είδη ατομικής υγιεινής, όπως γάντια, αντισηπτικά και μάσκες.

Εδώ βέβαια πρόκειται για μία ‘κακή αντιγραφή’ του μέτρου διότι δεν συμπεριέλαβε τρόφιμα και άλλα είδη απαραίτητα για κάθε νοικοκυριό, αλλά και τα φάρμακα, γ) λήψη μέτρων για ενίσχυση ρευστότητας, όπου και υλοποιούνται από την κυβέρνηση, τμηματικά βέβαια – και αυτό είναι το λάθος, δ) αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων. ε) Μεγάλη πίεση επίσης ασκήθηκε από τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης για αναστολή πληρωμής των δανείων για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις αλλά και παύση ενοχλήσεων των πολιτών από τις εισπρακτικές εταιρίες, κάτι το οποίο εν μέρει υιοθέτησε η κυβέρνηση και «συμφώνησε» με τις εταιρείες την αναστολή για τρείς μήνες της λειτουργίας των εισπρακτικών εταιριών αλλά και την τρίμηνη αναστολή δόσεων σε ενήμερα δάνεια πολιτών. στ) Επίσης εισακούσθηκε η πρόταση για κάλυψη μισθολογικού κόστους από το κράτος και η κυβέρνηση θα δώσει 800 ευρώ σε ελεύθερους επαγγελματίες, σε εργαζομένους επιχειρήσεων που έκλεισαν λόγω της πανδημίας, αλλά και σε αυτές που έχει μειωθεί ο τζίρος. ζ) Άλλη μία πρόταση της Ελληνικής Λύσης είναι το κλείσιμο του χρηματιστηρίου για την προστασία του, κάτι το οποίο υιοθέτησε ο κ. Μητσοτάκης και ανακοίνωσε ότι η επιτροπή κεφαλαιαγοράς θα λάβει μέτρα για την προστασία του χρηματιστηρίου. η) Επιπλέον, κατόπιν παρότρυνσης και πίεσης η κυβέρνηση θα προβεί σε ελέγχους ώστε να πατάξει την αισχροκέρδεια! Τέλος, ο Υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων δεσμεύθηκε στην Ελληνική Λύση ότι θα προβεί σε νομοθετική παρέμβαση προκειμένου να επιτραπεί η δυνατότητα εισαγωγής στη χώρα μετουσιωμένης αιθυλικής αλκοόλης, πρόταση που απεδέχθη, ακόμα όμως δεν υλοποίησε.

Τα ανωτέρω είναι μερικά μόνο μέτρα από τα οποία αντέγραψε η Νέα Δημοκρατία. Βέβαια δεν είναι κακό να αντιγράφεις, γι’ αυτό άλλωστε προτάθηκαν ώστε να δοθούν ιδέες και λύσεις σε μία κυβέρνηση που μέχρι σήμερα λειτουργεί με χρονοκαθυστέρηση!

Ανεξάρτητα των όποιων κυβερνητικών ενέσεων που κατά βάση έχουν επικοινωνιακό χαρακτήρα, η κατάσταση ήταν – και παραμένει ακόμα και τώρα μπροστά στην πανδημία του κοροναϊού – δραματική. Χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν κλείσει, άλλες υπολειτουργούν, ο τουρισμός θα έχει κατακόρυφη πτώση, η χρηματοδότηση προς τα νοσοκομεία είναι ελάχιστη, οι υλικοτεχνικές υποδομές λειψές και υποβαθμισμένες, οι κλίνες και οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) περιορισμένες.

Γι’ αυτό η κυβέρνηση θα πρέπει να καταλάβει αφενός, ότι τα μέτρα πρέπει να είναι οριζόντια για όλους τους Έλληνες και όχι επιλεκτικά, και αφετέρου δεν θα πρέπει να έχουν βραχυπρόθεσμο χαρακτήρα διότι δυστυχώς η κρίση θα είναι μακρά!!

 

Του Νίκου Πολίτη

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares