Δευτέρα , 25 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Aυτές οι δύο χώρες αυξάνουν τα αποθέματα τους σε χρυσό…

Σύμφωνα με πρόσφατες στατιστικές του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χρυσού, η Ρωσία ήταν ο μεγαλύτερος αγοραστής χρυσού το πρώτο τρίμηνο του 2019, αγοράζοντας 55,3 τόνους, ενώ η Κίνα κατέλαβε τη δεύτερη θέση, εξασφαλίζοντας 33 τόνους πολύτιμου μετάλλου.

Η Ρωσία και η Κίνα, ωστόσο, δεν είναι οι μόνες που ενισχύουν τα αποθέματα χρυσού.

Η Σερβία και οι Φιλιππίνες αποφάσισαν να ενισχύσουν τα αποθέματα που διαθέτουν σε χρυσό.

Σύμφωνα με το Vecernje Novosti, η Σερβία θα αυξήσει τα αποθέματα χρυσού από 20 σε 30 τόνους μέχρι το τέλος του 2019 και στη συνέχεια μέχρι 50 τόνους κατά το επόμενο έτος, ως μέτρο ασφάλειας.

Η απόφαση φέρεται να ελήφθη μετά τη συνάντηση του προέδρου της χώρας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, με αντιπροσωπεία του ΔΝΤ, όπου εκπρόσωποι του Ταμείου δήλωσαν ότι θα εγκρίνουν την αγορά χρυσού από το Βελιγράδι, αν εντάσσεται στη στρατηγική της Σερβίας για ενίσχυση των συναλλαγματικών της αποθεμάτων.

Τα τρέχοντα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Σερβίας δείχνουν ότι τα συναλλαγματικά αποθέματα του έθνους ανέρχονται σήμερα σε 11 δισ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τις Φιλιππίνες, η Bangko Sentral ng Pilipinas ανακοίνωσε ότι εκδόθηκε νόμος που απαλλάσσει από φόρους τις πωλήσεις χρυσού από τους μικρούς μεταλλωρύχους στην κεντρική τράπεζα.

Τα αποθέματα χρυσού των Φιλιππίνων παρέμειναν αμετάβλητα σε περίπου 198 τόνους τόσο το πρώτο τρίμηνο του 2019 όσο και το τέταρτο τρίμηνο του 2018.

Νωρίτερα αυτόν το μήνα, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού ανέφερε ότι η καθαρή αγορά χρυσού από τη Ρωσική Κεντρική Τράπεζα ήταν η υψηλότερη κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019. Ειδικότερα, αγόρασε 55,3 τόνους, με τα αποθέματα χρυσού της Ρωσίας να φτάνουν τους 2,168,3 τόνους.

Η Κίνα είναι επίσης μεταξύ των μεγαλύτερων αγοραστών, έχοντας αποκτήσει 33 τόνους χρυσού το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares