Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Αξιόμεμπτη Συμπεριφορά Ανάγωγων Εθνογονέων…

του Κώστα Δημ. Χρονόπουλου,
Αρθρογράφου – ΣχολιογράφουΔεν θα ασχοληθώ με τις πρόσφατες Κυνοβουλευτικές Κυνομαχίες.
Όσο ταχύτερα το λησμονήσουμε, τόσο το καλύτερο για όλους μας.
Θα σταθώ σε κάτι το οποίο φαίνεται πως δεν απασχολεί ούτε τους Εθνογονείς (αντί του αναντίστοιχου: Εθνοπατέρες) μας, αλλά ούτε και τους πολίτες.

Αναφέρομαι στην απρεπέστατη, αλαζονική, περιφρονητική συμπεριφορά των (όποιων) κ.κ. Αρχηγών Κομμάτων , που αφού εκφωνήσουν τον -φτηνό συνήθως- δεκάρικο τους …αποχωρούν!….

Κατ’ εξοχήν το φαινόμενο παρατηρείται μετά το πέρας της σύγκρουσης των δύο βασικών μονομάχων.
Όταν οι άλλοι Αρχηγοί ανέβουν στο βήμα, βλέπουν άδεια τα έδρανα /κενά, εξαιτίας αποχώρησης των “Μεγάλων” (;). Επιπρόσθετη αγένεια/αντιδημοκρατική συμπεριφορά σημειώνεται – διαχρονικά και ανεπίτρεπτα – λόγω της συστηματικής αποφυγής απάντησης σε ερωτήματα, που θέτουν οι λοιποί Αρχηγοί. Αγνοούνται. Δεν λαμβάνουν απαντήσεις, ωσάν να μην είπαν τίποτα, ωσάν να είναι ωσεί παρόντες και μηδέποτε ομιλήσαντες (!). Οι -όποιοι- δύο “ισχυροί” “διαλέγονται”.

Συνήθως … κυνομαχούν λες και δεν υπάρχουν άλλοι συνομιλητές Αρχηγοί. Το ζήτημα δεν είναι ήσσονος σημασίας. Απορώ πως το ανέχονται τα “μικρότερα” κόμματα, οι ηγέτες τους.
Κάποιος ανεκτικός ή ανυποψίαστος θα μπορούσε να υποθέσει /δικαιολογήσει την εσπευσμένη αποχώρηση των “Μεγάλων” ως αναγκαιότητα: Λόγω ευκοιλιότητας, διογκωμένου προστάτη ή και ακράτειας. Πιθανώς. Αλλά διαρκώς, ανεξαρτήτως ηλικίας; Πάει πολύ, ώστε να υιοθετηθεί κάτι τέτοιο.

Εκτιμώ ότι η κύρια ευθύνη δεν θα πρέπει να πιστωθεί στους “Μεγάλους” οιηματίες, ανάγωγους και αντιδημοκράτες κ.κ. Αρχηγούς. Βαρύνει τους “Μικρότερους”.
Δεν τους τιμά η ανοχή -ραγιαδισμός, ο συμβιβασμός, η υποτίμηση, η αγνόηση , η περιφρόνηση τους.

Ελπίζω και εύχομαι άλλα κόμματα, τα οποία πιθανότατα (βάσει Δημοσκοπήσεων, προτάσεων και αποτελεσμάτων στις Ευρωεκλογές) θα εισέλθουν, μετά τις προσεχείς εκλογές, στο Κοινοβούλιο, όπως πχ η Ελληνική Λύση, να επιδείξουν διαφορετική συμπεριφορά. Να προσγειώσουν τους αλαζόνες συναδέλφους τους. Να δω π.χ τον κο Βελόπουλο να δηλώνει ότι αποχωρεί, την ώρα που ένας “Μεγάλος” ανεβαίνει στο Βήμα, επειδή ο τελευταίος δεν συνηθίζει να μένει ώστε να ακούσει τον ίδιο και τους λοιπούς αρχηγούς των Κομμάτων.

Υ.Γ. Όταν η οίηση και η αντιδημοκρατικότητα οδηγούν ορισμένους στο να μην σέβονται τίποτα και κανένα, τότε επιβάλλεται να παίρνουν σκληρά μαθήματα. Η ανεκτικότητα και η δουλικότητα αποθρασύνουν τους απαίδευτους, ακαλλιέργητους και ανάγωγους!

Shares