Παρασκευή , 14 Αυγούστου 2020
Τελευταία Νέα

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ -Η πρόταση της Ελληνικής λύσης που τελειώνει την Τουρκία….

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ -Η πρόταση της Ελληνικής λύσης που τελειώνει την Τουρκία....

Η Τουρκία απασφάλισε, κι η Ελλάδα…. τηλεφώνησε σε διεθνές επίπεδο! Σε μία ακόμα κίνηση του Σουλτάνου που ξέφυγε από το επίπεδο της πρόκλησης ή της δήλωσης, αλλά πέρασε στην πράξη, η Ελληνική Κυβέρνηση φαντάζει ανίκανη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. 

Είναι τραγική ειρωνία ότι την ημέρα που ο Ερντογάν κήρυξε τζαμί την Αγία Σοφία, οι Έλληνες Ευρωβουλευτές- πλην του Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Εμμανουήλ Φρλαγκου Φραγκούλη, ψήφιζαν υπέρ της χρηματοδότησης από την ΕΕ της Τουρκίας με 500 εκατομμύρια ευρώ!

Η απάντηση της χώρας στην απόφαση του Ερντογάν να κάνει τζαμί την Αγιά Σοφιά θα έπρεπε να είμαι άμεση, δυναμική, αμείλικτη. Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να σταθεί στο ύψος της ιστορίας της χώρας, να επιδείξει το εθνικό ανάστημα των Ελλήνων που με πολύ αίμα και πόνο κατέκτησαν οι πρόγονοί μας και να χτυπήσει την Τουρκία εκεί που πονά.

Που αλλού, αν όχι στην οικονομία. Δεν στέκει στον ανθρώπινο νου ότι ετησίως εισάγουμε από την Τουρκία προϊόντα αξίας 2 δις ευρώ, πριμοδοτώντας την οικονομία της χώρας που καθημερινά προβαίνει σε επιθετικές πράξεις εναντίον μας!

Μόνο το έτος 2013, εισάγαμε προϊόντα αξίας  1. 847.783.849 ευρώ, ενώ το επόμενο έτος, οι εισαγωγές μας αυξήθηκαν (!!!) αγγίζοντας σχεδόν το ποσό των 2 δις ευρώ.! (1.943.316,747 ευρώ).

Αφού η Κυβέρνηση αδυνατεί να λάβει τη σωστή απόφαση, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ αναλαμβάνει- για ακόμη μια φορά- την πρωτοβουλία να προτείνει στην Νέα Δημοκρατία τα σωστά αντίμετρα που πρέπει να λάβει η χώρα μας κατά της Τουρκίας.

Αντί για πριμοδότηση της οικονομίας της Τουρκίας, ας επιλέξουμε το …. εμπάργκο των τουρκικών προϊόντων!! Μία απάντηση με τεράστιο οικονομικό αντίκτυπο, αφού θα στερήσει στη γείτονα χώρα έσοδα ύψους 2 δις σχεδόν.

Η χώρα μας εισάγει από την Τουρκία λαχανικά, φρούτα, όσπρια, αλλά και μέλι, αλεύρι, σιτηρά και ψάρια. Αυτό ακριβώς θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί η χώρα μας για να απαξιώσει τα προϊόντα της Τουρκίας όχι μόνο εντός των ελληνικών συνόρων και διεθνώς. Φυσικά το να μην αγοράζουμε στη χώρα προϊόντα που ο κωδικός τους αρχίζει με 868 και 869- που υποδηλώνει την τουρκική προέλευσή τους- είναι το ένα βήμα. Το άλλο βήμα όμως είναι ο ποιοτικός έλεγχος των εισερχόμενων από την Τουρκία προϊόντων φυτικής ή ζωικής προέλευσης. Σήμερα  διενεργούνται στο τελωνείο Κήπων ποιοτικοί έλεγχοι μόνο σε 1 από τα 5 φορτία που φτάνουν στο τελωνείο, οι οποίοι πολλές φορές περιορίζοντα σε «οπτικό  έλεγχο». Με άλλα λόγια, εντοπίζονται οι εμφανείς αλλοιώσεις, για παράδειγμα μια λιωμένη σοκολάτα. Επιπλέον, ανάλογα το προϊόν λειτουργεί πλαφόν ελέγχων, ήτοι Οι έλεγχοι για τα λεμόνια, τα ρόδια και τα αποξηραμένα βερίκοκα γίνονται σε ποσοστό 20% επί των φορτίων, για τις νωπές και κατεψυγμένες πιπεριές σε ποσοστό 10%, για τη σταφίδα το ποσοστό είναι 5% και για τα αμπελόφυλλα 50%».

Δεδομένου ότι η Ελλάδα συνιστά την κύρια πύλη εισόδου των τουρκικών προϊόντων στην Ευρώπη, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η διενέργεια ενδελεχούς ελέγχου στα εμπορεύματα θα αποδεικνυόταν «διαμάντι» καθώς θα αποδείκνυε την ακαταλληλότητα των φορτίων σε ποιοτικό και φυτοϋγειονομικό επίπεδο. Δεν είναι λίγες οι φορές που διαπιστώθηκαν βακτήρια στα κιβώτια και τα μέσα συσκευασίας των προϊόντων, τα οποία δεν ήταν αποστειρωμένα – ως όφειλαν. 

Τα αποτελέσματα των –λίγων, ομολογουμένως- ελέγχων επί προϊόντων που λαμβάνουν χώρα, επιβεβαιώνουν ότι εάν πράγματι γίνουν επισταμένοι και συστηματικοί έλεγχοι στα τουρκικά εμπορεύματα, σε ποσοστό παρασιτοκτόνων και φυτοφαρμάκων, θα αποδειχθούν ακατάλληλα, χάνοντας έτσι το συγκριτικό τους πλεονέκτημα στην ευρωπαϊκή αγορά- που είναι το χαμηλό κόστος, και θα αποδειχθεί το μεγάλο τους μειονέκτημα- η κάκιστη ποιότητά τους. 

Επιτέλους η ελληνική Κυβέρνηση ας σταθεί στο ύψος των περιστάσεων! Κήρυξη ολικού μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα,  κλείσιμο συνόρων κι απαγόρευση διέλευσης από και προς Τουρκία, και φυσικά στοπ στην υπερψήφιση από τους Έλληνες ευρωβουλευτές της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης της Τουρκίας!

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares