Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ -Υποστηρίζει φανερά την Τουρκία και απειλεί την Κύπρο για το βέτο: ”Όταν μας χρειαστείτε θα είστε μόνοι σας!” ….

Οι Γερμανοί απειλούν με ανεκδιήγητο τρόπο την Κύπρο. Η Λευκωσία όρθωσε ανάστημα χθες, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στους Ευρωπαίους. Προφανώς αυτό ενόχλησε την Γερμανία, με τα ΜΜΕ που υποστηρίζουν την Μέρκελ να ”πυροβολούν” το νησί της Αφροδίτης.


Μάλιστα όπως θα διαβάστε, φθάνουν στο σημείο να λένε πως εάν η Κύπρος βρεθεί μόνη της, τότε η ΕΕ δεν πρόκεται να της σταθεί. Αλήθεια, η Αθήνα ακόμα θέλει ακόμα συνομιλίες με την Άγκυρα, με τους Γερμανούς να είναι οι διαμεσολαβητές;

Πρέπει να καταλάβει το Μ. Μαξίμου πως η Καγκελαρία θέλει λύση-”πακέτο” για Αιγαίο και Α. Μεσόγειο, με τον Ελληνισμό να είναι ο μόνος ηττημένος της υπόθεσης.

Τι αναφέρουν οι Γερμανοί

Με τον τίτλο «Η απερισκεψία της Κύπρου» σχολιάζει την απόφαση της Λευκωσίας να ασκήσει βέτο στην επιβολή κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ όσο δεν επιβάλλονται κυρώσεις και στη Τουρκία.

«Η απόφαση πλήττει τα συμφέροντα και το κύρος της Κύπρου. Συνδέοντας δύο ανεξάρτητα μεταξύ τους θέματα, η Λευκωσία δίνει την εντύπωση ότι η εξωτερική πολιτική της ΕΕ έχει παραλύσει. Η Τουρκία θα ερμηνεύσει το γεγονός αυτό ως ενθάρρυνση για να σκληρύνει τη στάση της στη διένεξη για τους υδρογονάνθρακες.

Για να μπορέσει η Κύπρος να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της έναντι της πολύ ισχυρότερης Τουρκίας χρειάζεται στο πλευρό της μια ΕΕ με ευχέρεια κινήσεων. Ή μήπως η αντίσταση της Κύπρου στις κυρώσεις έχει πράγματι σχέση με τη Λευκορωσία;

Εδώ και αρκετά χρόνια το νησί της Μεσογείου επωφελείται από αμφιλεγόμενης προέλευσης περιουσίες μετασοβιετικών ολιγαρχών και πολιτικών. Μήπως υπάρχουν στη Μεγαλόνησο χρήματα λευκορώσων κυβερνητικών στελεχών, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στις μαύρες λίστες της ΕΕ;», διερωτάται η εφημερίδα της Φρανκφούρτης.

Αυτοί είναι οι ”σύμμαχοι” της Ελλάδας!

 

ΠΗΓΗ

Shares