Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Australian Open: Ασταμάτητος ο Τσιτσιπάς, απέκλεισε και τον Σίνερ

Australian Open: Ασταμάτητος ο Τσιτσιπάς, απέκλεισε και τον Σίνερ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του Γιάνικ Σίνερ με 3-2 σετ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Australian Open.


O Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του Γιάνικ Σίνερ με 6-4, 6-4, 3-6, 4-6, 6-3 και πέρασε στα προημιτελικά του Australian Open για 3η σερί χρονιά, αλλά και 4η στην καριέρα του.

O Tσιτσιπάς ξεκίνησε ιδανικά στο 1ο σετ κάνοντας break στο πρώτο γκέιμ, κράτησε το σερβίς του και έκανε το 2-0, αλλά την ίδια απάντηση έδωσε και ο Ιταλός που στη συνέχεια ισοφάρισε σε 4-4 με break. Άμεση ήταν η απάντηση του Τσιτσιπά με νέο break, πριν κλείσει το πρώτο σετ με 6-4 μέσα σε 45 λεπτά.

O Έλληνας πρωταθλητής έκανε νωρίς στο 2ο σετ το break (2-1), αλλά άμεση ήταν η απάντηση του Ιταλού κάνοντας με break το 2-2. Στη συνέχεια , όπως και στο πρώτο σετ έτσι και σε αυτό ο Τσιτσιπάς έκανε ξανά break στο 9ο game (5-4) και έκλεισε το σετ (6-4).

Στο 3ο σετ ήταν η σειρά του Σίνερ να μπει μπροστά (1-3) κάνοντας ένα κρίσιμο break, απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά που έδειξε κάποια σημάδια κούρασης. O Ιταλός πιο συγκεντρωμένος, λιγότερο φοβισμένος και πιο σταθερός στο σερβίς, διεύρυνε τη διαφορά στα game (1-4) πριν φτάσει στο 6-3 και μειώσει σε 2-1 σετ, μέσα σε 56 λεπτά. Ακολούθησε ένα «Toilet break», διάρκειας επτά λεπτών για τον Στέφανο Τσιτσιπά, με τον Ιταλό να μένει στο γήπεδο.

Ο Σίνερ μπήκε με ενισχυμένη ψυχολογία στο 4ο σετ , φτάνοντας σε ένα γρήγορο break (1-2), με τον Τσιτσιπά να κάνει πολλά λάθη. Πάντως κατάφερε σε ένα κρίσιμο σημείο να «αποκρούσει» τα δύο γκέιμ-πόιντ του Ιταλού για να μειώσει σε 2-3, κρατώντας το σερβίς του και αποφεύγοντας ένα νέο break του Σίνερ. Όμως σε καθοριστικά σημεία έδειξε να χάνει την υπομονή του, χάνοντας τελικά με 6-4, μετά από 53 λεπτά σε αυτό το σετ.

Ο Τσιτσιπάς κέρδισε το πρώτο γκέιμ στο 5ο σετ, ενώ στη συνέχεια έκανε και το 3-2. Σε αυτό το καθαριστικό σημείο, ο Έλληνας πρωταθλητής, που μπήκε αποφασισμένος να φτάσει στην πρόκριση, μετά από πέντε χαμένα break points, τα κατάφερε στο έκτο και προηγήθηκε με 4-2, διαμορφώνοντας ισχυρές προϋποθέσεις νίκης. Στην πορεία κράτησε το σερβίς του (5-2), όπως και ο Ιταλός (5-3), πριν φτάσει στη μεγάλη νίκη (6-3), σε ένα σετ που είχε διάρκεια 40 λεπτά.

Στην επόμενη φάση ο Στέφανος θα αναμετρηθεί με τον Τσέχο Γίρι Λεχέτσκα (Νο. 71), ο οποίος απέκλεισε τον Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ. Νωρίτερα είχε νικήσει και τους Μπόρνα Τσόριτς και Καμ Νόρι.

Πηγή: fosonline.gr

Shares