Σάββατο , 22 Ιανουαρίου 2022

AUKUS: Επιστρέφει στην Ουάσιγκτον ο Γάλλος πρέσβης στις ΗΠΑ – Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν – Μακρόν

Ο Γάλλος πρέσβης στις ΗΠΑ, που ανακλήθηκε πρόσφατα για τη διαμάχη AUKUS, θα επιστρέψει στην Ουάσινγκτον την επόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μετά από τηλεφώνημα που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν.


Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, οι δύο ηγέτες συνομίλησαν μετά από αίτημα του Μπάιντεν με τον Αμερικανό πρόεδρο να επιβεβαιώνει την στρατηγική σημασία της Γαλλίας και της Ευρωπαϊκής συμμετοχής στα τεκταινόμενα στην περιοχή Ινδικού-Ειρηνικού. Οπως έγινε μάλιστα γνωστό οι δύο πρόεδροι θα συναντηθούν στα τέλη Οκτωβρίου στην Ευρώπη.

Σε κοινή δήλωση τονίζεται ότι Μπάιντεν και Μακρόν «συμφώνησαν ότι οι διαβουλεύσεις μεταξύ συμμάχων για θέματα στρατηγικού ενδιαφέροντος θα επέτρεπαν να αποφευχθεί αυτή η κατάσταση».

Διευκρινίζεται επίσης ότι «οι δύο αρχηγοί κρατών αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια διαδικασία σε βάθος διαβουλεύσεων, με στόχο τη δημιουργία των προϋποθέσεων που εγγυώνται την εμπιστοσύνη και την πρόταση συγκεκριμένων μέτρων για την επίτευξη κοινών στόχων».

Ο Γάλλος πρέσβης – ανακλήθηκε στο Παρίσι για διαβουλεύσεις την Παρασκευή – θα επιστρέψει στην Ουάσινγκτον «την επόμενη εβδομάδα» σύμφωνα με την απόφαση του Μακρόν, ανέφερε η δήλωση, όπου θα «ξεκινήσει εντατική δουλειά» με Αμερικανούς αξιωματούχους.

 

newsit.gr

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares