Σάββατο , 25 Μαρτίου 2023

«Αττικόν»: Η απάντηση του Υπουργείου Υγείας για τα «κρυμμένα ράντζα»

«Αττικόν»

Συνεχίζεται η προσπάθεια της κυβέρνησης για να εξαλειφθούν τα ράντζα σε τέσσερα μεγάλα νοσοκομεία με τους τόνους να έχουν ανέβει.

Την άμεση αντίδραση του γενικού γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννη Κωτσιόπουλου, προκάλεσε η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για εσκεμμένη μεταφορά ασθενών από τα ράντζα στην μαιευτική κλινική του «Αττικόν» (δυναμικότητας 40 κλινών), με σκοπό να εξαφανιστούν από τους διαδρόμους του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, μετά την τελευταία εφημερία του Νοσοκομείου «Αττικόν» είκοσι τέσσερις (24) ασθενείς που νοσηλεύονταν σε ράντζα, τα οποία δεν απορροφήθηκαν από τις παθολογικές κλινικές, προωθήθηκαν τελικά στην Μαιευτική Κλινική προκειμένου να μην παραμείνουν στους διαδρόμους.

Μια διαφορετική εκδοχή δίνει μιλώντας στο iatropedia.gr ο γγ. κ. Κωτσιόπουλος, ο οποίος είναι επικεφαλής της προσπάθειας εξάλειψης των ράντζων, που βρίσκεται σε εξέλιξη από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας τον τελευταίο μήνα στην Ελλάδα.

«Αξιοποιούμε όλες τις κενές κλίνες που υπάρχουν διαθέσιμες, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους ασφάλειας των ασθενών. Δεν νοείται να υπάρχουν άδεια κρεβάτια και άνθρωποι να νοσηλεύονται σε ράντζα. Ας επικρατήσει η κοινή λογική!», τονίζει ο ίδιος.

 

ΠΟΕΔΗΝ: Το έγγραφο του Διοικητή του «Αττικόν»

Ο διοικητής του νοσοκομείου με έγγραφό του ζητά να μεταφέρονται τα περιστατικά στη μαιευτική κλινική.


«Σήμερα, νοσηλεύονται 15 ασθενείς με παθολογικά προβλήματα, μαζί με τις γυναίκες της μαιευτικής, γυναικολογικής κλινικής. Οι μαίες παρέχουν νοσηλευτική φροντίδα σε παθολογικά περιστατικά», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, χαρακτηρίζοντας την ενέργεια ως απαράδεκτη καθώς, όπως λέει, υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης λοιμώξεων. «Εάν είναι να επιλυθεί με αυτόν τον τρόπο το ζήτημα των ράντζων, καλύτερα τα ράντζα», σχολιάζει.

Αναφερόμενος από τη Βουλή στο θέμα των ράντζων, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανέφερε σήμερα πως χθες στο Λεκανοπέδιο αναπτύχθηκαν συνολικά 8 ράντζα, τα οποία θα απορροφηθούν σήμερα.

«Ο Ευαγγελισμός κινείται πλέον χωρίς να βγάζει επικουρικές κλίνες και το πιο δύσκολο νοσοκομείο που ήτανε το Αττικόν, από τα 120, αυτή τη στιγμή κινείται κάτω από τα 40», τόνισε.

ΒΟΜΒΑ!!!Ποιος βουλευτής φέρεται ότι συμμετείχε σε καλλιστεία drag queen!!!

 

newsIT.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares