Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

ATP Finals: Ήρθε η ώρα για την μεγάλη «μονομαχία» Τσιτσιπά-Ναδάλ-«Είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος» παραδέχεται ο κορυφαίος Ισπανός…

Μπροστά σε ακόμη μία πρόκληση θα βρεθεί σήμερα ο Έλληνας πρωταθλητής, Στέφανος Τσιτσιπάς-Ο τενίστας μας αντιμετωπίζει (16.00 COSMOTE SPORT 6) στο ATP Final του Λονδίνου τον Νο1 του παγκόσμιου τένις Ράφα Ναδάλ, έχοντας ως στόχο να διευρύνει το σερί των επιτυχιών…Η ώρα για την μεγάλη μάχη των ημιτελικών έφτασε!

Τσιτσιπάς και Ναδάλ θα αναμετρηθούν για 6η φορά στην καριέρα τους, με τον Ισπανό να προηγείται 4-1 αλλά να υπολογίζει πολύ στις δυνατότητες του αντιπάλου του.

Ο Ράφα μάλιστα για να εξασφαλίσει την πολυπόθητη πρόκριση θα πρέπει να κερδίσει τον Έλληνα τενίστα, ελπίζοντας ταυτόχρονα στην νίκη του Μεντβέντεφ επί του Ζβέρεφ. Με αυτό τον τρόπο θα προκριθεί ως πρώτος και θα μονομαχήσει με τον Ρότζερ Φέντερερ στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Μετά τη λήξη του αγώνα, ο Έλληνας πρωταθλητής δήλωσε στην κάμερα της COSMOTE TV: “Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος γιατί ήξερα πριν ξεκινήσει ο αγώνας ότι τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. Κατάφερα και έβγαλα έναν καταπληκτικό Στέφανο έξω στο γήπεδο”.

Ενώ ο κορυφαίος Ισπανός από την πλευρά του σχολίασε: “Είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος. Πρέπει να μπω μέσα στο γήπεδο δυνατά. Θα παλέψω όσο μπορώ και όσο αντέχω και ελπίζω να βγει ένα καλό αποτέλεσμα. Στόχος μου είναι να παίξω καλό τένις και να ευχαριστηθώ τον αγώνα”.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν ακόμη και τα ακόλουθα στατιστικά: Ο Ναδάλ έχει 4 νίκες και ο Τσιτσιπάς κέρδισε μονάχα στο χώμα στη Μαδρίτη και στον ημιτελικό του Masters μέσα στο 2019.

Οι δυο μονομάχοι έχουν παίξει σε 2 τελικούς το 2018 με τον Ράφα να κερδίσει σε Βαρκελώνη και Μόντρεαλ το 2018 αλλά και στον ημιτελικό του Australian Open του 2019 και στον ημιτελικό του Masters της Ρώμης. Σημειωτέον, ο Ναδάλ δεν έχει κερδίσει ποτέ τον τίτλο σε ATP Finals!

Στο βραδινό ματς(22:00) τώρα ο υπερασπιστής του τίτλου, αντιμετωπίζει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ που θα έχει εξίσου ισχυρό κίνητρο προκειμένου να μην ολοκληρώσει χωρίς νίκη την πρώτη του συμμετοχή στη διοργάνωση.

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ θα προσπαθήσει για τη νίκη, με οποιοδήποτε σκορ για να ακολουθήσει τον Τσιτσιπά στην 4αδα.

Η βαθμολογία σε 2 αγώνες: 1. Τσιτσιπάς (2-0 νίκες, 4-0 σετ, 25-15), 2. Ζβέρεφ (1-1, 2-2, 17-18), 3. Ναδάλ (1-1, 2-3, 25-28), 4. Μεντβέντεφ (0-2, 1-4, 26-32).

protothema.gr

Shares