Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Αθώα καταθέτει η μητέρα των παιδιών που δολοφονήθηκαν και βρέθηκαν σε βαλίτσα

gynaika

Αθώα δήλωσε σε δικαστήριο της Νέας Ζηλανδίας η 42χρονη μητέρα που κατηγορείται ότι σκότωσε τα δυο παιδιά της και έκρυψε τα πτώματά τους σε βαλίτσες που πωλήθηκαν στη συνέχεια σε δημοπρασία, μετά την έκδοσή της από τη Νότια Κορέα.

Η κατηγορούμενη δεν παρουσιάστηκε σήμερα η ίδια στην ακροαματική συνεδρίαση που έγινε σε δικαστήριο στην πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας, το Ώκλαντ, αλλά δήλωσε αθώα μέσω του δικηγόρου της Κρίστοφερ Ουίλκινσον-Σμιθ.

Την πρώτη φορά που παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστηρίου στο Ώκλαντ, την επομένη της έκδοσής της από την Σεούλ πριν από δύο εβδομάδες, ο συνήγορός της επιβεβαίωσε ότι η κατηγορούμενη είναι η μητέρα των δύο θανόντων παιδιών.

 

Η αποκάλυψη της φρίκης
Η γυναίκα συνελήφθη από την αστυνομία της Νότιας Κορέας στην πόλη Ούλσαν τον Σεπτέμβριο, έναν μήνα μετά την εύρεση των λειψάνων των παιδιών της μέσα σε δύο βαλίτσες στη Νέα Ζηλανδία.

Μια ανυποψίαστη οικογένεια είχε αγοράσει τις βαλίτσες ανάμεσα σε άλλα αντικείμενα σε διαδικτυακή δημοπρασία για εγκαταλελειμένα πράγματα σε αποθήκη στο νότιο Ώκλαντ.

Κατά την σύλληψή της στην Νότια Κορέα, η γυναίκα είπε αρκετές φορές μέσα από το περιπολικό της αστυνομίας στο οποίο βρισκόταν, απευθυνόμενη στους δημοσιογράφους «δεν έκανα τίποτα».

Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας πιστεύει ότι τα δύο παιδιά ήταν ηλικίας μεταξύ πέντε και δέκα χρονών όταν πέθαναν.

 

 

newsit.gr

Shares