Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Αθλητής με 76% εγκεφαλική παράλυση τερμάτισε τον Μαραθώνιο!

Κάτι πολύ σπάνιο πέτυχε την περασμένη Κυριακή (19/3), ο 32χρονος Άλεξ Ρόκα από την Καταλονία της Ισπανίας, καθώς πέρασε τη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου της Βαρκελώνης σε χρόνο 5:50:51, εκπληρώνοντας το όνειρο ζωής του να τρέξει έναν μαραθώνιο ως αθλητής με 76% εγκεφαλική παράλυση.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο Καταλανός αθλητής προσβλήθηκε από ερπητική ιογενή εγκεφαλίτιδα σε ηλικία έξι μηνών, αφήνοντάς τον με 76% εγκεφαλική παράλυση. Η πάθηση περιλαμβάνει εξασθενημένη κίνηση και υπερβολικά χαμηλά αντανακλαστικά, μειώνοντας το εύρος κίνησης σε διάφορες αρθρώσεις λόγω μυϊκής ακαμψίας.

Ο Ρόκα πέρασε χρόνια προπονούμενος για αυτή τη στιγμή, τρέχοντας επτά ημιμαραθώνιους προτού πάρει μέρος στον μαραθώνιο. Νωρίτερα φέτος, έτρεξε στον Ημιμαραθώνιο Granollers, τερματίζοντας σε 2:45:16.

Όπως είπε στην «El Mundo» πριν από τον αγώνα ότι ήθελε να στείλει ένα μήνυμα στον κόσμο: «Το όριο εξαρτάται από εσάς και αν θέλετε να πετύχετε έναν στόχο, όποιες δυσκολίες κι αν έχετε, με διάθεση, θέληση, επιμονή και ανθεκτικότητα, μπορείτε να πετύχετε ό,τι θέλετε. Και αν δεν το πετύχεις, θα έχεις δώσει τα πάντα και πρέπει να νιώθεις ικανοποιημένος».

Σύμφωνα με το runningmagazine.ca, ο Ρόκα συνοδευόταν από τον αδερφό του Βίκτορ και τον διερμηνέα του, Βαλέντι Σανχουάν, που τον συνόδευαν για χρόνια σε πολλές από τις προκλήσεις και τις προπονήσεις του.

Ο Σανχουάν βοήθησε επίσης τον Ρόκα να μεταδώσει ολόκληρο τον αγώνα του στο διαδικτυακό του κανάλι Twitch, όπου φίλοι και θαυμαστές μπορούσαν να παρακολουθήσουν κάθε βήμα του ταξιδιού του.

 

cnn.gr

Shares