Παρασκευή , 29 Σεπτεμβρίου 2023
Τελευταία Νέα

Αθηνών – Θεσσαλονίκης: Τεράστιες οι προσπάθειες για να ανοίξει, ανακοινώνει η Πυροσβεστική

Στο τρίγωνο Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα όλες οι βασικές οδικές αρτηρίες είναι ανοικτές, ενώ από χθες το απόγευμα έχουν δοθεί στην κυκλοφορία και τα δυο ρεύματα του οδικού άξονας Τρικάλων – Λάρισας, σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννη Αρτοποιό, στην έκτακτη ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα.

Στην Εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης έχει σημειωθεί σημαντική υποχώρηση του νερού, όπως είπε ο κύριος Αρτοποιός προσθέτοντας ότι καταβάλλονται προσπάθειες, ώστε τις επόμενες ώρες να επέλθει η αποκατάσταση της κυκλοφορίας. Προς το παρόν παραμένει κλειστή λόγω των πλημμυρικών φαινομένων των προηγούμενων ημερών.

Στην συνέχεια ο κύριος Αρτοποιός είπε ότι το Επιχειρησιακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας έχει δεχθεί πανελλαδικά περισσότερες από 11.946 κλήσεις και έχει προχωρήσει στην διάσωση 4.594 πολιτών προς ασφαλή σημεία.

Πιο συγκεκριμένα μόνο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας έγιναν 9.579 κλήσεις και 3.576 διασώσεις και συνολικά 2.900 αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένους χώρους.

Για την κατάσταση στις Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων και Καρδίτσας, ο κύριος Αρτοποιός επισήμανε ότι οι περισσότερες περιοχές είναι πλήρως προσβάσιμες όπως ο Παλαμάς, οι Σοφάδες, Κοσκινάς, Ψαθοχώρι, Φαρκαδόνα, Καλογριανά, Μεγάλα Καλύβια, Πηνειαδα, ενώ πρόσβαση μόνο με μεγάλα οχήματα γίνεται στις περιοχές Μεταμόρφωση, Μαραθέα Κόρδα και Βλοχός.

 

Για τον Βλοχό ο εκπρόσωπος Τύπου τους Πυροσβεστικού Σώματος τόνισε ότι εκεί οι κάτοικοι παραμένουν οικειοθελώς και είναι ασφαλείς, όπως και στις υπόλοιπες περιοχές. Ωστόσο, είπε ότι οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας βρέθηκαν και το πρωί εκεί όπως και όλο αυτό το χρονικό διάστημα στην περιοχή για να τους παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια.

Ο οικισμός Κεραμίδι Τρικάλων παραμένει μη προσβάσιμος, όπως είπε ο κ. Αρτοποιός, ενώ οι κάτοικοι εκεί έχουν αποχωρήσει.

Στο μεταξύ το ορεινό οδικό δίκτυο προς Ασπροποτάμο Τρικάλων είναι κατεστραμμένο και αποκλεισμένο και εφοδιασμός ειδών πρώτης ανάγκης γίνεται με ελικόπτερο, σύμφωνα με τον κύριο Αρτοποιό, που πρόσθεσε ότι γίνεται προσπάθεια διάνοιξης δρόμων μέσω δασικών οδών από Πύλη Τρικάλων.

Αντλήσεις νερού γίνονται στην Περιφερειακή ενότητα Λάρισας, δήλωσε ο κ. Αρτοποιός και πιο συγκεκριμένα στους οικισμούς Αγιο Θωμά, Νέα Σμύρνη και Ιπποκράτη Στις εργατικές κατοικίες της συνοικίας Γιάννουλης Λάρισας γίνονται μεταφορές συμπολιτών μας όλο το χρονικό διάστημα από το πρωί με πλωτά μέσα.

 

Παράλληλα έχει δοθεί στην κυκλοφορία και το ρεύμα από Λάρισα προς Τύρναβο και γίνονται μεταφορές μόνο με αστικά λεωφορεία.

Σύμφωνα με τον κύριο Αρτοποιό οι περιοχές Αμφιθέα, Ομορφοχώρι και Πλατύκαμπος είναι πλέον προσβάσιμες, ενώ στις περιοχές Ομόλιο, Κουλούρα Μεσάγγαλα Αλεξανδρινή, Στόμιο Στεφανοβίκειο , Ριζόμυλο παραμένουν δυνάμεις σε προληπτική επιτήρηση του πλημμυρικού φαινομένου.

«Επισημαίνεται ακόμη ότι σε όλες τις περιοχές παραμένουν ισχυρές δυνάμεις του ΠΣ και της ΠΠ, ΓΕΕΘΑ, ΕΛΑΣ, καθώς και η τοπική αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού. Σημαντική είναι και η συνεισφορά εθελοντών και εθελοντικών ομάδων.Είμαστε από την πρώτη στιγμή τα ξημερώματα της 5ης Σεπτεμβρίου δίπλα στο δοκιμαζόμενο λαό της Θεσσαλίας και θα είμαστε δίπλα τους σε ότι απαιτηθεί» κατέληξε ο κ. Αρτοποιός.

 

newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares