Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ATHENA: Αυτό είναι το οπλικό σύστημα με λέιζερ που θέλει η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ…(ΒΙΝΤΕΟ)

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ προχωρά με γρήγορους ρυθμούς στην επιτυχή ανάπτυξη ενός νέου προηγμένου οπλικού συστήματος, με την κωδική ονομασία «ATHENA», το οποίο φαίνεται ότι θα ενισχύσει σε τεράστιο βαθμό την ικανότητα προστασίας έναντι εναέριων απειλών, όπως drones…

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρόσφατη άσκηση, χειριστές της USAF χρησιμοποίησαν το νέο αυτό σύστημα με λέιζερ, αποδεικνύοντας την δυναμική και την αποτελεσματικότητά του στην αντιμετώπιση εχθρικών απειλών, κάτι που δείχνει ότι το εν λόγω πρόγραμμα συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του προς την επιχειρησιακή ανάπτυξη.

Ειδικότερα, το οπλικό αυτό σύστημα, που κατασκευάζει η εταιρεία Lockheed Martin, χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα σε «άσκηση» στο Fort Sill της Οκλαχόμα, από δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Η επιτυχημένη «άσκηση»
Το σύστημα, που ονομάζεται Advanced Test High Energy Asset (ATHENA) χρησιμοποιήθηκε από ειδικό σταθμό διοίκησης και ελέγχου, όπου σε συνδυασμό με συστήματα ραντάρ, κατάφερε επιτυχώς να εντοπίσει, να αναχαιτίσει και να καταστρέψει σειρά στόχων.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της άσκησης, οι χειριστές της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν επιτυχώς το προηγμένο οπλικό σύστημα για να εμπλέξουν και να καταστρέψουν πολλά drones, σε ένα «σενάριο» αρκετά αντιπροσωπευτικό των πραγματικών συνθηκών που επικρατούν στο σύγχρονο πεδίο μάχης από εναέριες απειλές και εχθρούς.

Το οπλικό σύστημα με λέιζερ «ATHENA» αναπτύχθηκε από τη Lockheed Martin για να προσφέρει μια οικονομικά αποδοτική λύση ενάντια σε απειλές από μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και απειλές, ενώ είναι συμβατό με τα υφιστάμενα συστήματα που χρησιμοποιεί γι’αυτόν τον σκοπό οι αμερικανικές δυνάμεις.

Το οπλικό αυτό σύστημα με λέιζερ μπορεί να μεταφερθεί εύκολα και γι’ αυτό τον λόγο η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ θα είναι σε θέση να το αναπτύσσει και να το χρησιμοποιεί οπουδήποτε χρειάζεται, προκειμένου να υπερασπίζεται αεροπορικές βάσεις ή άλλου είδους εγκαταστάσεις και υποδομές στρατηγικής σημασίας.

onalert.gr

Shares