Πέμπτη , 11 Αυγούστου 2022

AstraZeneca – Η Πρώτη αποζημίωση για θάνατο από παρενέργειες – Απεβίωσε 8 μέρες μετά τον εμβολιασμό

Αποζημίωση ύψους 140.000 ευρώ θα λάβει για το θάνατο του αρραβωνιαστικού της η Βίκυ Σπιτ, καθώς έχασε τον σύντροφό της από παρενέργειες του εμβολίου.

Είναι η πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας που καταβάλλεται αποζημίωση, και το γεγονός αφορά τον μουσικό «Lord Zion» που έχασε τη ζωή του 8 μέρες μετά τον εμβολιασμό εξαιτίας παρενεργειών.

Η σύντροφός του δήλωσε φανερά αηδιασμένη εξαιτίας της γραφειοκρατίας που αντιμετώπισε προκειμένου να φτάσει στη δικαίωση.

«Νομίζω ότι είναι αηδιαστικό το γεγονός ότι οι χήρες και οι τραυματίες χρειάστηκε να αγωνιστούν επί ένα χρόνο για να λάβουν αυτή τη στήριξη, δεν έχουμε τελειώσει ακόμα», είπε.

Η ιστορική απόφαση αποζημίωσης για θάνατο από παρενέργεια που εκδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, δημιουργεί ένα θετικό τετελεσμένο για όσους αναζητούν να δικαιωθούν με τον ίδιο τρόπο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής πάνω από 1.300 άνθρωποι έχουν απευθυνθεί στους υπευθύνους του Προγράμματος αποζημίωσης μιλώντας για παρενέργειες από τον εμβολιασμό τους για τον κορονοϊό. Υπολογίζεται ότι 81 θάνατοι στη Βρετανία των 50.000.000 εμβολιασμών σχετίζονται με το εμβόλιο.

 

Με πληροφορίες από το BBC.com/koutipandoras.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares