Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

AstraZeneca: Αυτή είναι απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για τις παρενέργειες

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: «Αξιολογούμε τα δεδομένα για το εμβόλιο της Astrazeneca – Περισσότερα τα θετικά από τα αρνητικά»

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Την Πέμπτη θα αποφασιστεί οριστικά η απόφαση σχετικά με το εμβόλιο της Astrazeneca. H αναλογία οφέλους – ρίσκου, είναι θετική για το εμβόλιο ανέφερε η γενική διευθύντρια του Οργανισμού.

Πειραματόζωα οι Έλληνες: Συνέχιση με το εμβόλιο Astrazeneca εισηγείται η Εθνική Επιτροπή Εμβολισμών

Η γενική διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, Εμέρ Κουκ, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σχετικά με το εάν θα συνεχιστεί ο εμβολιασμός του εμβολίου της AstraZeneca τόνισε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι οποιεσδήποτε παρενέργειες έχουν προέλθει από το συγκεκριμένο εμβόλιο. Πάντως την προσεχή Πέμπτη αναμένεται να προκύψει νεότερη ενημέρωση, καθώς θα έχει γίνει επαναξιολόγηση των δεδομένων.

Αναλυτικά η τοποθέτησή της:

«Είναι πολύ σημαντική η τρέχουσα κατάσταση με το εμβόλιο της AstraZeneca. Αυτό που έχουμε δει ξεκάθαρα μέχρι τώρα από τα προκαταρκτικά στοιχεία που έχουμε μελετήσει, είναι πως η αναλογία οφέλους – ρίσκου, είναι θετική για το εμβόλιο. Έχουμε βάλει ειδικούς και εξειδικευμένους σε θρομβώσεις να εξετάσουν τα νέα δεδομένα, η εξέλιξη είναι σε διαδικασία. Σήμερα θα δούμε τα βήματα που ακολουθούμε στη διαδικασία. Υπάρχουν ανησυχίες στην ΕΕ για την τρέχουσα κατάσταση. Μπορούμε να πούμε πως η κατάσταση δεν είναι μη αναμενόμενη, μετά από τόσα εκατομμύρια εμβολιασμών. Θέλουμε να αξιολογήσουμε τα δεδομένα ώστε να δούμε: είναι πραγματική παρενέργεια η θρόμβωση ή πρόκειται για σύμπτωση;

 

Δείτε τη σχετική ενημέρωση που προέκυψε το μεσημέρι της Τρίτης:

Shares