Κυριακή , 26 Σεπτεμβρίου 2021

Αστοχία Κοινοβουλευτικού Υλικού….

Με αφορμή την μη ψήφιση για άρση της Ασυλίας του τέως Υπουργού Αναπληρωτή Υγείας, από μερίδα βουλευτών της Συμπολίτευσης, ο κος Πρωθυπουργός αστόχησε μιλώντας για … «αστοχία» της συμπεριφοράς τους (sic;).


Προδήλως ήταν άστοχη αυτή η δήλωση /παρέμβαση/ δικαιολόγηση/ επεξήγηση του, αναφορικά με την στάση τους.
Αλήθεια τι είδους αστοχία /αστόχημα αποτελεί μια συνειδητή, συγκεκριμένη, σκόπιμη (για ευνόητους ή περίεργους λόγους) απαλλαγή του κου τ. Αν. Υπουργού; Τόσο περίσσευμα καρδίας; Τέτοια χριστιανική αγάπη για τον χυδαίο υβριστή τους (σ.σ δικός τους ο χαρακτηρισμός);.Τόσο όψιμα και δυσεξήγητα προσπάθησαν να πετύχουν τον στόχο της άρσης ασυλίας του αλλά –φευ! – απέτυχαν, αστόχησαν. Άραγε ορισμένοι εμφανίζουν συνειδησιακή αμβλύτητα, αποτελμάτωση; Εκτός και αν πάσχουν από σύνδρομο υβριστικού μαζοχισμού. Μήπως πάλι η αβλεψία/αβλέπτημα τους, οφείλεται σε λάθος εκτίμηση ή … χαλάρωση προσοχής εξαιτίας της καλοκαιρινής ραστώνης; Δυσκολεύομαι να συμφωνήσω με εκείνους που υποψιάζονται ένα είδος «συναλλαγής» -απαλλαγής ανάμεσα σε Κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση. «Βοήθησέ με για να σε στηρίξω /να μην συγκρουστούμε σε εθνικά, οικονομικά, κορωνοικά ζητήματα;»

Αλλά και δεν μπορώ –για να είμαι δίκαιος προς όλους –να το αποκλείσω.
Καλό θα είναι ο κος Πρωθυπουργός (σε ανάλογες περιπτώσεις) να καταφεύγει στο γνωστό «έκριναν κατά συνείδηση». Όσο αναντίστοιχο /άστοχο με την συνήθη κοινοβουλευτική πρακτική και αν ακούγεται αυτό.

Αλλά –και πάλι- δεν συνάδει με την προσωπική συνείδηση, η προσθήκη της πρωθυπουργικής δήλωσης ότι : «Αυτό δεν θα επαναληφθεί» (!).

Τι ακριβώς δεν θα επαναληφθεί; Το καλοκαίρι ; Η θερινή ραστώνη ; Η κομματική ανυπακοή/μη συμμόρφωση; Η συνειδησιακή παρουσία ως … ωσεί παρούσα και μη συμμετέχουσα; Το ένδο-και έξω- κοινοβουλευτικό υβρεολόγιο και η πεζοδρομιακή ανταλλαγή απόψεων; Ή μήπως θα σταματήσει η χρήση κρητικών μαντινάδων που έρχεται να φαιδρύνει περαιτέρω την όλη αστεία ατμόσφαιρα; Ρητορικά ασφαλώς ερωτήματα που στοχεύουν σε –πιθανές- συνειδησιακές αφυπνίσεις πολιτευόμενων.

ΥΓ Ψυχανεμίζομαι πως υπάρχει πρόβλημα με το Κ.Δ. Πολίτευμα μας. Πρόβλημα εγγενές, λαθών, παραλείψεων, αβλεπτημάτων, αστοχημάτων, σκοπιμοτήτων, καθώς και άστοχων δηλώσεων περί … «αστοχιών».
Εκτιμώ πως πρόκειται συνολικά για : Αστοχία Κοινοβουλευτικού Υλικού!

 

Tου Κώστα  Δημ  Χρονόπουλου  (Αρθρογράφου –Σχολιογράφου)

 

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares