Πέμπτη , 11 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

ΑΣΤΕΓΟΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ

Η ύπαρξη αστέγων συμβολίζει την αποτυχία των κυβερνήσεων και του κράτους πρόνοιας το οποίο ουδέποτε έδειξε την ευαισθησία που θα άρμοζε για να τους παρέχει τουλάχιστον τα βασικά για την διαβίωση τους.

Γράφει ο Νίκος Πολίτης

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας Εθνικών Οργανισμών για την έλλειψη στέγης, μόνο κατά το έτος 2018 ο αριθμός των αστέγων σε όλη την επικράτεια ανερχόταν στους 40.000.

Το πρόβλημα βέβαια είναι, ότι όχι μόνο δεν υφίσταται πρόληψη αλλά και δεν αξιοποιούνται οι υπάρχουσες δομές. Υπάρχουν για παράδειγμα ξενώνες οι οποίοι προορίζονταν για να φιλοξενούν αστέγους, παρόλα αυτά ή δεν αξιοποιούνται ή εάν αξιοποιούνται τοποθετούνται παράνομοι μετανάστες αφήνοντας στον δρόμο κυριολεκτικά ανθρώπους που μόχθησαν, που εργάστηκαν στο παρελθόν και τώρα είναι άνεργοι, ανθρώπους που αδικήθηκαν, ανθρώπους που στάθηκαν άτυχοι, ανθρώπους που πλήρωναν φόρους στο Ελληνικό κράτος.

Είναι πολύ στενάχωρο το γεγονός ότι ενώ δεν υπάρχει μέριμνα για όλους αυτούς από την άλλη βλέπουμε να εκμισθώνονται από το κρατος και από διαφορες ΜΚΟ εκατοντάδες ή και χιλιάδες διαμερίσματα – κτίρια, προκειμένου να στεγαστούν οι παράνομοι μετανάστες οι οποίοι λαθραία και παράνομα έχουν μπεί στην χώρα μας.

Και δυστυχώς τίθεται θέμα ρατσισμού, κατά των Ελλήνων όμως. Η κυβέρνηση νομοθετεί και προνοεί για την στέγαση, την υγεία, την διατροφή, την εκπαίδευση όλων των παράνομων που εισέρχονται στην χώρα και αφήνει απ΄εξω τα δικά της παιδιά και τους συμπεριφέρεται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Τουλάχιστον στο πνεύμα των εορτών ας ευαισθητοποιηθεί ο καθένας από εμάς και ας συνεισφέρει όπως μπορεί και ότι μπορεί σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares