Σάββατο , 10 Δεκεμβρίου 2022

Ασπρόπυργος: Υπό έλεγχο η φωτιά σε εργοστάσιο επεξεργασίας αποβλήτων(pics,vid)

Η έγκαιρη παρέμβαση της πυροσβεστικής απέτρεψε τα χειρότερα. Το 112 έστειλε μήνυμα στη δυτική Αττική λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας.

Το μεσημέρι της Τετάρτης (23/11), περίπου στις 15:30, ξέσπασε φωτιά σε εργοστάσιο επεξεργασίας αποβλήτων. Άμεσα σήμανε συναγερμός και υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής. Τόσο λόγω της πυρκαγιάς σε έναν χώρο με εύφλεκτα και τοξικά υλικά, όσο και γιατί το εργοστάσιο είναι σε ένα σημείο όπου δίπλα υπήρχαν πολλές βιομηχανίες και υπήρχε ο κίνδυνος της επέκτασης της φωτιάς που θα έκανε την κατάσταση ανεξέλεγκτη.

Αμέσως στο σημείο έσπευσαν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχε και η ΕΜΑΚ. Οι ενέργειες ήταν τάχιστες έτσι ώστε να μην επεκταθεί η φωτιά, καθώς δεν είναι μακριά από το σημείο και τα διυλιστήρια του Ασπρόπυργου. Ο φωτορεπόρτερ του Newsbomb.gr, Νίκος Χριστοφάκης, βρέθηκε στο σημείο όπου η πυροσβεστική έχει, πλέον, καταφέρει να ελέγξει την κατάσταση.

Παρόλα αυτά, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν στον χώρο έτσι ώστε να έχουν τον έλεγχο της κατάστασης για να μην υπάρξει κάποια αναζωπύρωση.

Νωρίτερα, το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής με το οποίο τους προέτρεψε να κλείσουν πόρτες και παράθυρα, έτσι ώστε να μην υπάρξει εισροή των αερίων, αλλά και να απομακρυνθούν από υαλοπίνακες.

πληροφορίες newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares