Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ασπρόπυργος: Μάχες αστυνομικών με Ρομά – Οδοφράγματα και καμένα οχήματα

Έκρυθμη είναι η ατμόσφαιρα στην περιοχή του Περάματος, με (ακρο)αριστερές οργανώσεις και Ρομά να πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των αστυνόμων.

Αφορμή στάθηκε η καταδίωξη που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή, με τους Ρομά που επέβαιναν σε κλεμμένο αυτοκίνητο να εμβολίζουν μηχανές αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι οποίοι απάντησαν με πυροβολισμούς εναντίον του οχήματος.

Αποτέλεσμα από τα πυρά των αστυνομικών ήταν να πέσει νεκρός ένας 20χρονος τσιγγάνος και τους αστυνομικούς να συλλαμβάνονται και να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη για εξηγήσεις.

Στον Ασπρόπυργο όπου διέμενε ο νεαρός, αλλά και στο Πέραμα όπου σημειώθηκε η καταδίωξη, η κατάσταση είναι τεταμένη, με αριστερές οργανώσεις και Ρομά από την περιοχή να πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

photo

photo

Λίγο μετά τις 18:30, στην Αττική Οδό, στο ύψος του Ασπροπύργου σημειώθηκε ένταση, όταν ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε κατά των αστυνομικών δυνάμεων με πέτρες και ξύλα, ενώ έστησαν οδοφράγματα καίγοντας αυτοκίνητο.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών, αλλά και του «Αίαντα», του οχήματος της ΕΛ.ΑΣ. που ρίχνει νερό με μεγάλη πίεση κατά διαδηλωτών.

 

Πηγή και φωτογραφίες: newsbomb.gr

Shares