Σάββατο , 10 Δεκεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Ασκηση «GΟRDIAN KNOT 2022»: Προσομοίωση Στρατηγείου του ΝΑΤΟ στις Σέρρες

Στην άσκηση συμμετείχε προσωπικό από Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Ουγγαρία

Η εν λόγω άσκηση αποτέλεσε μια πλατφόρμα μέσα από την οποία το Στρατηγείο NATO Rapid Deployable Corps-Greece (NRDC-GR) δοκιμάζει και επιδεικνύει τις επιχειρησιακές του δυνατότητες, την επαγρύπνηση και την ετοιμότητά του σε οποιαδήποτε κατάσταση.

Επιπλέον, μέσω της συμμετοχής τους αντικατοπτρίζεται η αφοσίωση των κρατών που συνεισφέρουν στην Συμμαχία, εκμεταλλευόμενα τη στρατηγική θέση του Στρατηγείου του NRDC-GR στο Νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης, δεδομένης και της τρέχουσας γεωπολιτικής συγκυρίας.

Στην άσκηση συμμετείχε, πέραν του ξένου προσωπικού που ήδη υπηρετεί στο στρατηγείο, και προσωπικό άλλων συμμαχικών δομών του ΝΑΤΟ από την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Ουγγαρία.

«Το NRDC-GR διαδραματίζει έναν σημαντικότατο ρόλο όσον αφορά στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή. Η συγκεκριμένη άσκηση έδειξε ότι τη συγκεκριμένη του αποστολή την εκπληροί σε απόλυτο βαθμό.

Οι παριστάμενοι κατά τη σημερινή, τελική φάση της λειτουργίας είχαν την ευκαιρία της παρακολούθησης ενός πλήρους αναπτυγμένου Στρατηγείου κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης οπουδήποτε στον κόσμο, με το Στρατηγείου σε πρώτο ρόλο.

πληροφορίες pronews.gr
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares