Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Άρση ασυλίας Κουτσούμπα και Πούλου για τους χορούς στα πανηγύρια πρότεινε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής

Με επεισοδιακό τρόπο η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, πρότεινε, κατά πλειοψηφία, την άρση της βουλευτικής ασυλίας των Ανδ. Κοτσούμπα (ΝΔ) και Γ. Πούλου (ΣΥΡΙΖΑ) για την συμμετοχή τους σε πανηγύρι κατά την περίοδο της εφαρμογής περιοριστικών μέτρων…

Η πλειοψηφία έκρινε πως οι πράξεις των δύο βουλευτών ήταν τέτοιες που υποχρεώνουν την επιτροπή να αιτηθεί την άρση της ασυλίας τους. Ωστόσο, η αντιπολίτευση και ειδικά οι ΣΥΡΙΖΑ, Μέρα25 και ΚΚΕ έκαναν διάκριση μεταξύ τους, θεωρώντας πως επειδή η κ. Πούλου δεν χόρεψε στο πανηγύρι δεν θα έπρεπε να αρθεί η ασυλία της. Η θέση αυτή ενόχλησε τους βουλευτές της ΝΔ, που διείδαν άλλα μέτρα και σταθμά στην κρίση της αντιπολίτευσης. Ξεκίνησε έτσι, μια μεγάλη συζήτηση που κράτησε περισσότερο από 2,5 ώρες με αναφορές στα γεγονότα της επετείου του πολυτεχνείου.

«Ενώ είχαμε το ίδιο αδίκημα, παραβίαση των υγειονομικών μέτρων, ΚΚΕ, Μέρα25 και ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν να μην αρθεί η ασυλία της κ. Πούλου. Όταν έχεις αδίκημα στη μια περίπτωση δεν μπορεί να κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου», ανέφεραν ενοχλημένα μέλη της πλειοψηφίας.

Ένταση στη συνεδρίαση

Παράλληλα στην επιτροπή διεξήχθη έντονη συζήτηση και για το κατά πόσο τέτοιου είδους εκδηλώσεις αποτελούν αντικείμενο της πολιτικής δραστηριότητας του βουλευτή. Ορισμένα μέλη της επιτροπής μάλιστα επέμειναν πως θα πρέπει και αυτές οι δραστηριότητες να εμπίπτουν στην βουλευτική δραστηριότητα (επομένως να μην διώκονται) ακόμα και αν αυτό οδηγούσε σε μια διασταλτική ερμηνεία.

Αξίζει πάντως σαν σημειωθεί πως την τελική απόφαση θα λάβει πιθανότατα την ερχόμενη βδομάδα η Ολομέλεια με ονομαστική ψηφοφορία.

Πηγή: iefimerida.gr

Shares