Δευτέρα , 17 Μαΐου 2021
Τελευταία Νέα

Αρμενία Αζερμπαϊτζάν: Συγκριτικό Ενόπλων Δυνάμεων των δυο χωρών

Για αζέρικες αεροπορικές επιδρομές στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ με τη χρήση αεροσκαφών της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας κάνει λόγο η Αρμενία.

Η Αρμενία υποστηρίζει πως οι στρατιωτικές δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν έκαναν χρήση τουρκικού αεροσκάφους για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.«Το Αζερμπαϊτζάν πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές στα βόρεια της γραμμής επαφής. Τουρκικά drones και μαχητικά F-16 της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας ίπτανται στον ουρανό. Ο εχθρός ενεργεί από μακριά, χωρίς να μπει σε περιοχή που καλύπτεται από τα συστήματα αερόαμυνας. Χρησιμοποιούνται πύραυλοι αέρος-εδάφους μεγάλου βεληνεκούς» αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση.

Το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας τόνισε επίσης πως υποκλάπησαν συνομιλίες μεταξύ «τουρκόφωνων πιλότων» στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Νωρίτερα, το αρμένικο υπουργείο Άμυνας είχε γνωστοποιήσει την κατάρριψη δύο αζέρικων drone κατά τη διάρκεια της νύχτας, δίνοντας στη δημοσιότητα φωτογραφίες.

Αρμενία: «Τουρκικό F-16 κατέρριψε αρμένικο μαχητικό»

Νεκρός ο πιλότος του αρμενικού μαχητικού, σύμφωνα με δημοσιεύματα – Το τουρκικό F16 απογειώθηκε από αεροδρόμιο του Αζερμπαϊτζάν, λένε οι πρώτες πληροφορίες -Διαψεύδει η Τουρκία ότι κατέρριψε το αεροσκάφος. Ένα αρμενικό μαχητικό τύπου SU-25 καταρρίφθηκε το πρωί της Τρίτης από τουρκικό μαχητικό F-16 στον εναέριο χώρο της Αρμενίας, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πιλότος του αρμένικου μαχητικού αεροσκάφους που χτυπήθηκε από τουρκικό μαχητικό, είναι νεκρός.

Παράλληλα, το τουρκικό μαχητικό φέρεται να «σηκώθηκε» από τη βάση Γκιαντζά του Αζερμπαϊτζάν.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares