Τετάρτη , 29 Μαΐου 2024
Τελευταία Νέα

Αρκαλοχώρι: «Κραυγή» αγωνίας από τους σεισμόπληκτους – Εξακολουθούν να μένουν σε οικίσκους

Μπορεί να έχουν περάσει 2,5 χρόνια από τον σεισμό, μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι, όμως η τεράστιες υλικές ζημιές ακόμη δεν έχουν αποκατασταθεί, με τις πληγείσες περιοχές -δήμοι Μινώα Πεδιάδας και Αρχανών Αστερουσίων- να αντιμετωπίζουν οικονομική καθίζηση.

Τουλάχιστον 3.500 άνθρωποι υπολογίζει ο Σύλλογος Σεισμόπληκτων «Η Ελπίδα» ότι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους, από τον Σεπτέμβριο του 2021, ενώ πολλές εκατοντάδες είναι τα κίτρινα και τα κόκκινα κτίρια που χρήζουν επισκευών και κατεδάφισης αντίστοιχα. Η πόλη του Αρκαλοχωρίου έχει ερημώσει, αφού 52 από τα 55 καταστήματα στον κεντρικό δρόμο έχουν βάλει λουκέτο!

Ορισμένοι από τους κατοίκους εξακολουθούν να μένεουν στους οικίσκους κι άλλοι σε αδιέξοδο πια, με την παύση καταβολής της επιδότησης ενοικίου επιστρέφουν στα «λαβωμένα» σπίτια τους, τα οποία περιμένουν να εξεταστούν επιτέλους οι φάκελοι που έχουν κατατεθεί.

Παράλληλα, με την δεδομένη υποστελέχωση της ΔΑΕΦΚ καθίσταται αδύνατη η εξέταση των φακέλων, με αποτέλεσμα σήμερα, μετά από 31 μήνες, να έχουν εξετασθεί μόλις 106 φάκελοι από σύνολο περίπου 3.000. Στην κατάσταση αυτή έρχονται να προστεθούν και οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών – ακόμη κι εκείνων όπου πιστώνονται επιδόματα και αποζημιώσεις.

newsbreak

Shares