Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Αργεντινή-Κροατία 3-0: Ρεβάνς με μαγεία και τελικός!

Αργεντινή-Κροατία 3-0: Ρεβάνς με μαγεία και τελικός!

Άλβαρες και Μέσι οδήγησαν την Αργεντινή στον τελικό του Μουντιάλ με νίκη-ρεβάνς (3-0) επί της Κροατίας για ό,τι είχε συμβεί προ τετραετίας.


Η Αργεντινή είναι η πρώτη φιναλίστ του Μουντιάλ στο Κατάρ καθώς νίκησε με επιθετικό ξέσπασμα την Κροατία με 3-0 και θα περιμένει τον αντίπαλό της για τον τελικό της 18ης του μηνός από το νικητή του άλλου ημιτελικού ανάμεσα σε Γαλλία και Μαρόκο. Η Κροατία θα παίξει με τον ηττημένο για την τρίτη θέση.

Πρωταγωνιστής της πρόκρισης ο Χουλιάν Άλβαρες με τρομερή απόδοση, αλλά και έχοντας το κερδισμένο πέναλτι για το πρώτο γκολ του Λιονέλ Μέσι όπως και το δικό του εντυπωσιακό δεύτερο τέρμα που ουσιαστικά τελείωσε το ματς. Για να βάλει κι άλλο γκολ ο Άλβαρες από μαγεία του Μέσι στο δεύτερο μέρος σε ένα σόου των δύο παικτών. Με την Αργεντινή να είναι αποφασισμένη αυτή τη φορά να μην παίξει με τη φωτιά και να μην αφήσει το προβάδισμά της αναξιοποίητο.

Καλύτερη κυκλοφορία μπάλας είχαν στο ξεκίνημα οι παίκτες του Ζλάτκο Ντάλιτς με το 4-3-3, ενώ ο Λιονέλ Σκαλόνι είχε παρατάξει την ομάδα του με 4-4-2 και η ομάδα του περίμενε περισσότερο στο γήπεδο, παρά την τρομερή συμπαράσταση των δεκάδων χιλιάδων φίλων της στο στάδιο της Λουσάιλ. Φάσεις δεν υπήρχαν, παρά μόνο στρατηγική και τακτική, όπως και την Αργεντινή να μη δικαιώνεται με τον Μέσι τόσο ψηλά και με λίγες επαφές. Ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε στο 25′ ένα σουτ του Φερνάντες, ενώ στο 31′ ωραία κίνηση και ψηλοκρεμαστό του Πέρισιτς πέρασε πάνω από την εστία.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, όμως, η Αργεντινή βρήκε τη φάση που έψαχνε με φανταστική μακρινή μπαλιά του Φερνάντες στον Χουλιάν Άλβαρες. Ο Λιβάκοβιτς δεν μπόρεσε να αποφύγει την παράβαση, ανέτρεψε τον φορ της «αλμπισελέστε» και σωστά ο Ορσάτο έδωσε το πέναλτι. Άπιαστη εκτέλεση του Λιονέλ Μέσι στο 34′ και 1-0.

Για να έρθει το δεύτερο γκολ από την τρομερή κούρσα του Άλβαρες μετά την καθοριστική πάσα του Μέσι, με τον στράικερ της Μάντσεστερ Σίτι να μπαίνει δυναμικά προς την περιοχή, να κερδίζει δύο κόντρες και στο τελείωμα του σπρίντ να πλασάρει τον Λιβάκοβιτς στο 39′. Μεγάλη ευκαιρία στο 42′ για την Αργεντινή, με κεφαλιά του ΜακΆλιστερ να αποκρούεται από τον Λιβάκοβιτς εντυπωσιακά σε ένα φινάλε πρώτου μέρους εκρηκτικό για τους Λατίνους. Κι η Κροατία έμεινε με την κατοχή και δίχως τελική. Ενώ ο Μέσι έγινε ο έκτος παίκτης στην ιστορία του Μουντιάλ με γκολ σε φάση «16», προημιτελικά και ημιτελικά. Ενώ με τη συμμετοχή του είχε πιάσει τον Λόταρ Ματέους σε συμμετοχές αγώνων Μουντιάλ (25) και στον τελικό θα τον ξεπεράσει

Με αλλαγές επιχείρησε ο Ντάλιτς να ξαναβάλει με κάποιον τρόπο την ομάδα του στη διεκδίκηση του αποτελέσματος, ο Κόβατσιτς συνέχισε να είναι εκείνος που έκανε την καλύτερη προσπάθεια από τους συμπαίκτες του, αλλά η Αργεντινή είχε τη διαχείριση της αναμέτρησης. Στο 58′ ο Λιβάκοβιτς νίκησε τον Μέσι στο σουτ του αρχηγού μετά τη συνεργασία με τον Φερνάντες, κρατώντας ξανά ζωντανή την ελπίδα για την Κροατία. Στο 62′ ο Εμιλιάνο Μαρτίνες έδιωξε τον κίνδυνο σε σύγχυση στη μικρή περιοχή του, ενώ ο Σκαλόνι έβαλε τρίτο στόπερ για να αποφύγει φάσεις των Κροατών. Και στο 69 με τη σφραγίδα του Μέσι που έκανε τρομερή ενέργεια από δεξιά σερβίρωντας στον Άλβαρες, έγινε το 3-0 για να τελειώσουν οριστικά όλα. Στο 83′ ο ΜακΆλιστερ είχε ευκαιρία για να κάνει το τέταρτο τέρμα, ενώ λίγο νωρίτερα είχε βγει ο Μόντριτς και αποθεώθηκε απ’ όλο το γήπεδο. Ευκαιρία για την Κροατία στο 85′ με τον Λόβρεν μετά από κεφαλιά του Πέρισιτς. Ενώ ούτε ο Μάγιερ μπόρεσε να μειώσει στο 89′ ή ο Βλάσιτς στο 93′, με την Αργεντινή να παίρνει την πρόκριση και την Κροατία να φεύγει ηττημένη αλλά και πάλι με ψηλά το κεφάλι για τη συνολική πορεία της.

Διαιτητής ο Ιταλός Ντανιέλε Ορσάτο. Κίτρινες: 32′ Λιβάκοβιτς, 32′ Κόβατσιτς, 68′ Ρομέρο, 71′ Οταμέντι

Αργεντινή: Εμιλιάνο Μαρτίνες, Μολίνα (86′ Κορέα), Ρομέρο, Οταμέντι, Ταλιαφίκο, Παρέδες (62′ Λισάντρο Μαρτίνες), Έντσο Φερνάντες, Ντε Πολ (74′ Παλάσιος) , ΜακΆλιστερ (86′ Φόιτ), Μέσι, Άλβαρες (74′ Ντιμπάλα)

Κροατία: Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα (46′ Όρσιτς), Μπρόζοβιτς (50′ Πέτκοβιτς), Κόβατσιτς, Μόντριτς (81′ Μάγιερ), Πάσαλιτς (46′ Βλάσιτς), Κράμαριτς (72′ Λιβάγια), Πέρισιτς.

Πηγή: fosonline.gr

Shares