Κυριακή , 16 Ιουνίου 2024

Αρένα για Qatargate: «Τα λεφτά στο σπίτι του γιου μου δεν έχουν σχέση ούτε με μένα ούτε με το Κατάρ»

Η ευρωβουλευτής Μαρί Αρένα μίλησε για το Qatargate, για πρώτη φορά μετά την ανακάλυψη 280.000 ευρώ σε μετρητά στο σπίτι του γιου της, Η ίδια δηλώνει αθώα και τονίζει την τιμιότητα και την ανεξαρτησία της εν αναμονή πιθανής άρσης της ασυλίας της ή της κλήτευσης της στη δικαιοσύνη.

Tα χρήματα (280.000 ευρώ), που βρέθηκαν στο σπίτι του γιου της Μαρί Αρένα, δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση του «Qatargate» ξεκαθαρίζει η ίδια μιλώντας στις εφημερίδες Le Soir και La Libre. Η Ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών δέει ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτή την ανακάλυψη.

«Σε κάθε περίπτωση, αυτά τα χρήματα δεν έχουν καμία σχέση με εμένα ή το Κατάρ. Μπορώ να σας πω βάζοντας και τα δύο χέρια στη φωτιά. Με επηρεάζει όπως όλες οι μητέρες θα επηρεάζονταν από αυτού του είδους τις πληροφορίες. Αλλά όπως είπε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας, δεν είμαστε υπεύθυνοι για ό,τι κάνουν τα παιδιά μας.

Είναι γιος μου, αλλά είναι 32, αυτό είναι πρόβλημά του» σημειώνει η Μαρί Αρένα σύμφωνα με την εφημερίδα Libre, προσθέτοντας ότι δεν έχει μπλέξει ποτέ τα παιδιά της στις πολιτικές της υποθέσεις. Ωστόσο, παραδέχεται ότι ζήτησε την τεχνογνωσία του γιου της, το 2019, για μια εκδήλωση για τη νομιμοποίηση της κάνναβης που διοργάνωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το 2018, ο γιος της Μαρί Αρένα, ίδρυσε την εταιρεία BRC&Co, η οποία εμπορεύεται το CBD, ένα νόμιμο κανναβινοειδές επειδή δεν έχει ψυχοτρόπο ουσία. Στην εταιρεία συμμετείχε και ο Νικολά Κλεζ, γιος του ανακριτή Μισέλ Κλες ο οποίος ερευνούσε το «Qatargate». Επιπροσθέτως, η ευρωβουλευτής Αρένα αρνείται ότι ο γιος της έχει δεσμούς με το Μαρόκο, ένα από τα κράτη που είναι ύποπτα για εξαγορά επιρροής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Το μόνο πράγμα που έκανε ο γιος μου στο Μαρόκο ήταν να πάει διακοπές» τόνισε. Διαφωνεί επίσης με τις πληροφορίες που έχουν δημοσιευτεί στον τύπο, σύμφωνα με τις οποίες ο Ιταλός Πιερ-Αντόνιο Παντσέρι, ο φερόμενος ως ο εγκέφαλος του δικτύου διαφθοράς και με τον οποίο η Μαρί Αρένα είχε στενή σχέση, θα προσκαλούσε τον γιος της Ουγκό Λεμέρ να παραστεί σε αγώνα ποδοσφαίρου στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ.

«Δεν ξέρω από πού προέρχονται αυτά τα πράγματα. Οι γιοι μου δεν έχουν δει ποτέ αγώνα ποδοσφαίρου, ασχολούνται περισσότερο με το ράγκμπι και ποτέ, ποτέ, δεν έχουν προσκληθεί σε κάτι, ούτε από εμένα ούτε από κανέναν άλλον» κατέληξε η κ. Αρένα.

 

newsbomb.gr

 

Shares