Τελευταία Νέα

Αρειος Πάγος: Να επανεξεταστεί η ποινή του ειδικού φρουρού που το 2012 είχε αποπειραθεί να βιάσει φίλη του

Τον επανακαθορισμό της ποινής των 7 ετών και δέκα ημερών κάθειρξης που είχε επιβληθεί σε ειδικό φρουρό για απόπειρα βιασμού και πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, λόγω των ευμενέστερων διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα, αποφάσισε ο Άρειος Πάγος…

Στο Ζ’ τμήμα του ανωτάτου δικαστηρίου είχε προσφύγει ο ειδικός φρουρός ζητώντας να αναιρεθεί η καταδικαστική απόφαση εις βάρος του από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης.

Ο ένστολος, σύμφωνα με την καταδικαστική απόφαση, το Νοέμβριο του 2012 έχοντας καταναλώσει αλκοόλ είχε εισβάλει στο σπίτι μίας φίλης του, με την οποία διατηρούσε ερωτικές σχέσεις. Αποπειράθηκε να τη βιάσει, αφού πρώτα έφραξε το στόμα της για να μην μπορεί να καλέσει σε βοήθεια. Την τραυμάτισε με ένα φωτιστικό στο κεφάλι και συνέχισε να τη χτυπά, απειλώντας την παράλληλα ότι θα βγάλει το όπλο του και θα τη σκοτώσει. Η άτυχη γυναίκα κατάφερε να καλέσει από το κινητό της τηλέφωνο τον αδελφό της, ο οποίος έμενε σε διπλανό διαμέρισμα. Έσπευσε στο σπίτι της, χτύπησε την πόρτα και τότε ο ειδικός φρουρός του άνοιξε λέγοντάς του ότι είχε πάει να βοηθήσει την κοπέλα.

Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος τράπηκε σε φυγή και τελικά συνελήφθη, όταν με το όχημά του προσέκρουσε σε στύλο της ΔΕΗ.

Ο ειδικός φρουρός υποστήριξε ότι η άτυχη κοπέλα ήταν εκείνη που του ζήτησε να έρθουν σε ερωτική επαφή, όμως οι δικαστές απέρριψαν τον ισχυρισμό του, με το σκεπτικό ότι «ακόμα και ερωτική σχέση να υπήρχε μεταξύ τους, από τη στιγμή που εκείνη δεν συνήνεσε στην ερωτική συνεύρεση και του το κατέστησε γνωστό και μάλιστα αντέδρασε σθεναρά, η εκ μέρους του άσκηση βίας προκειμένου να την εξαναγκάσει στη συνουσία ή σε ανοχή ασελγών πράξεων που επεδίωκε στοιχειοθετεί το έγκλημα της απόπειρας βιασμού, διότι ο νόμος προστατεύει τη γενετήσια ελευθερία του ατόμου, το οποίο είναι ελεύθερο να αυτοδιαθέσει τον εαυτό του και δεν μπορεί να εξαναγκαστεί να συνευρεθεί με κάποιον χωρίς τη συναίνεσή του».

Ο ειδικός φρουρός προσέφυγε στον Άρειο Πάγο, ζητώντας να αναιρεθεί η καταδικαστική για εκείνον απόφαση. Οι αρεοπαγίτες απέρριψαν τους ισχυρισμούς του, όμως ανέπεμψαν την υπόθεση στο Εφετείο Κρήτης προκειμένου να επανεξεταστούν οι ποινές που επιβλήθηκαν με βάση το νέο Ποινικό Κώδικα για τα αδικήματα: α) της απόπειρας βιασμού και β) της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, αλλά και για να γίνει επανακαθορισμός της συνολικής ποινής. Παράλληλα, οι αρεοπαγίτες διέγραψαν την παρεπόμενη ποινή της αποστέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων του για 2 έτη, που του είχε επιβληθεί, καθώς δεν προβλέπεται πλέον.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares