Σάββατο , 19 Ιουνίου 2021

Άρχισε ο διαχωρισμός των Ελλήνων: Προνόμια για τους εμβολιασμένους και αποκλεισμός για τους υπόλοιπους

Άρχισε ο διαχωρισμός των Ελλήνων από σε εμβολιασμένους και μη. Για αρχή οι νέοι, που αν και δεν κινδυνεύουν από τον κορονοϊό, θέλουν να τους μετατρέψουν σε πολίτες β΄ κατηγορίας.

Έρχεται ένας βίαιος διχασμός της κοινωνίας όπου πλέον οι πολίτες θα χωρίζονται σε όσους έχουν κάνει το εμβολιο και θα έχουν ειδικά προνόμια και σε όσους δεν το έχουν κάνει και δεν θα μπορούν να πάνε ούτε ως το περίπτερο για τσιγάρα.

Η βίαιη αρχή γίνεται από τα γυμναστήρια τα οποια θα ανοίξουν μόνο για όσους κάνει το εμβολιο. Μόνο που οι ηλικίες που μέχρι τωρα έχουν πρόσβαση στο εμβολιο είναι οι άνω των 30 άρα όλα τα νέα παιδιά που αποτελούν και την πλειοψηφία των θαμώνων στα γυμναστήρια θα μείνουν εκτός.

Και βέβαια τα γυμναστηρια είναι μόνο η αρχή και ένας μοχλός πίεσης ώστε να εμβολιαστούν σύντομα οι νέοι καθώς αναμένεται να ανοίξουν τα ραντεβού και για τους 18 και άνω σε λίγες μέρες.

Μετα τα γυμναστηρια ακολουθουν και άλλες δραστηριότητες. Παράλληλα καθιερώνεται το περιβόητο πράσινο πιστοποιητικό για όσους θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Και εκεί η ελεύθερη διακίνηση θα επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους.

Έκανε μπάχαλο το Μαξίμου με τις δηλώσεις για προνόμια εμβολιασμένων ο Γεωργιαδης

Για προνόμια εμβολιασμένων κάνει πλέον λόγο ο Αδωνις Γεωργιαδης με την κυβέρνηση μέσω της Πελωνη να απαντά: δεν έχει νόημα οποιαδήποτε συζήτηση περί ειδικών προνομίων για τους εμβολιασμένους, αν δεν ανοίξει πλήρως η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς του γενικού πληθυσμού.

Το πρωί ο Γεωργιαδης υποστήριξε ότι ο ίδιος είναι υπέρ του να έχουν «πολύ περισσότερα δικαιώματα» οι εμβολιασμένοι συμπολίτες μας έναντι των ανεμβολίαστων.

«Είναι μια κουβέντα το ποια θα πρέπει να είναι τα δικαιώματα των εμβολιασμένων. Εγώ, στη συζήτηση αυτή -λέω την προσωπική μου γνώμη-, για μένα η ιδέα να έχουν οι εμβολιασμένοι πολύ περισσότερα δικαιώματα από τους ανεμβολίαστους με βρίσκει σύμφωνο, υπό την έννοια ότι πρέπει να καταλάβουμε ότι ναι, ασκείς ένα προσωπικό σου δικαίωμα, αλλά όπως όλα τα δικαιώματα, έχει και συνέπειες. Δε μπορεί να έχεις ένα ατομικό δικαίωμα και να θες να τα έχεις όλα. Δηλαδή αγοράζεις την άποψη τη συνομωσιολογική ότι τα εμβόλια κάνουν κακό, αλλά δεν μπορείς να θέτεις σε κίνδυνο τη ζωή των υπολοίπων».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares