Κυριακή , 22 Σεπτέμβριος 2019
Τελευταία Νέα

Άρχισαν τα «ψαλίδια» στο ΑΠΕ: «Λογοκρίθηκε» η Μέι για να προστατευτεί ο Μητσοτάκης για τη Συμφωνία των Πρεσπών…

Το συγχαρητήριο τηλεφώνημα της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέιπρος τον νεοεκλεγέντα έλληνα ομόλογό της Κυριάκο Μητσοτάκη, «πετσοκόφτηκε», όπως όλα δείχνουν από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων προκειμένου να μη γίνει γνωστό το περιεχόμενο της συνομιλίας των δύο πρωθυπουργών σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με το σχετικό τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, «η πρωθυπουργός της Βρετανίας ευχήθηκε καλή επιτυχία στον επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης. Στη διάρκεια του σύντομου τηλεφωνήματος συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις στην Νοτιανατολική Μεσόγειο και ο κ. Μητσοτάκης ανέδειξε τον καθοριστικό ρόλο της Ευρωπαικής Ένωσης στην ευρύτερη περιοχή».

Μόνο που… η αντίστοιχη ενημέρωση που υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα της βρετανικής πρωθυπουργίας, φαίνεται πως ήταν πιο λεπτομερής, αφού αναφέρει αναλυτικότερα τα θέματα που συζήτησαν οι δύο πρωθυπουργοί. Μεταξύ αυτών και τα… «ευρύτερα περιφερειακά ζητήματα», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

«Σε σχέση με τα ευρύτερα περιφερειακά ζητήματα, η πρωθυπουργός είπε ότι πίστευε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών με τη Βόρεια Μακεδονία ήταν ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός και χαιρέτισε τη δέσμευση του πρωθυπουργού Μητσοτάκη να τηρήσει την εφαρμογή της».

Για του λόγου το αληθές, η επίσημη ανακοίνωση του «10» της Downing Street, είναι διαθέσιμη εδώ:

Και κάπως έτσι λοιπόν, μάθαμε κυριολεκτικά μέσω Λονδίνου, τι στάση θα τηρήσει η νέα κυβέρνηση σχετικά με ένα από τα κρισιμότερα ζητήματα της τελευταίας περιόδου, το οποίο μάλιστα έγινε αντικείμενο προεκλογικής διαμάχης στις πρόσφατες ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές.
koutipandoras.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares