Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Άρχισαν να “βρέχουν” μηνύσεις – Μηνύτρια αναφορά από επιζήσασα για την τραγωδία

Την πρώτη μήνυση κατά παντός υπευθύνου και κατά πολιτικών προσώπων κατέθεσε μέσω του δικηγόρου της μία από τους τραυματίες του φονικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Star, τη μήνυση κατέθεσε μια 19χρονη φοιτήτρια που βγήκε ζωντανή από το φλεγόμενο δεύτερο βαγόνι του Intercity 62. Η 19χρονη νοσηλεύθηκε και τώρα παλεύει να σταθεί όρθια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 19χρονη έχει εφιάλτες, είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και ζητεί δικαίωση για τα 57 θύματα της τραγωδίας.

Μάλιστα, ζητεί να πληρώσει όποιος έχει ευθύνη για το φονικό δυστύχημα στα Τέμπη: υπηρεσιακοί, εργαζόμενοι, πολιτικοί, όσοι ήταν σε θέσεις «κλειδιά» και ελάμβαν αποφάσεις για τις υποδομές, τις προσλήψεις προσωπικού και τη συντήρηση του εξοπλισμού.

Χθες οι δικηγόροι της πήγαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Ο σκοπός δεν είναι η εκδίκηση, αλλά το να πέσει «φως» στην υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο, όπως ισχυρίζονται.

Η μήνυση και όλη η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον εφέτη ανακριτή, θα τα μελετήσει όλα και αυτός θα αποφασίσει αν θα στείλει τον φάκελο στη Βουλή.

onlarissa.gr

Shares