Τρίτη , 31 Ιανουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

Αρχιεπισκοπικές εκλογές στην Κύπρο: 942 εκλογικά κέντρα

Όλα έτοιμα στις 18 Δεκεμβρίου για τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές στην Κύπρο. Οι εγγεγραμμένοι εκλογείς της περιφέρειας για τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές ανέρχονται σε 60.054 ενώ, παγκύπρια, θα λειτουργήσουν συνολικά 942 εκλογικά κέντρα.

Από αυτά, τα 136 εκλογικά κέντρα θα λειτουργήσουν στην αρχιερατική περιφέρεια Πάφου, η οποία καλύπτει όλες τις κοινότητες της επαρχίας Πάφου και 19 κοινότητες της Λεμεσού καθώς και μία κοινότητα της Λευκωσίας

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου ανέφερε πως από την επαρχία Λεμεσού στην αρχιερατική περιφέρεια Πάφου συμπεριλαμβάνονται το Πισσούρι, Αυδήμου, Παραμάλι, Ανώγυρα, Πάχνα κ.ά. και από την επαρχία Λευκωσίας ο Παχύαμμος.

Συνολικά είπε θα λειτουργήσουν 136 εκλογικά κέντρα, τα οποία θα δημιουργηθούν εντός των ναών ή σε διπλανές αίθουσες των εκκλησιών.

Η Έπαρχος Πάφου σημείωσε πως υπάρχουν κοινότητες μικρές για τις οποίες θα λειτουργήσει ένα εκλογικό κέντρο όπως για παράδειγμα για τον Κάθηκα, Πάνω και Κάτω Ακουρδάλεια.

Σχετικές αναρτήσεις σημείωσε, θα γίνουν έξω από τα εκλογικά κέντρα για να ξέρουν οι εκλογείς πού θα ψηφίσουν ενώ κάλεσε παράλληλα τους ψηφοφόρους να αποταθούν προς ενημέρωση σε σχετικό link της Εκκλησίας της Κύπρου https://poupsifizis.cy.net/ που μπορεί κάποιος καταχωρώντας τον αριθμό ταυτότητας του και την ημερομηνία της γέννησης του να εξακριβώσει πού ψηφίζει.

Η ψηφοφορία, συνέχισε, θα είναι από τις 10:00 ως τις 18:00 με διακοπή από τη 13:00- 14:00. Πρόσθεσε ακόμη πως δόθηκαν οδηγίες από την Εκκλησία της Κύπρου να ολοκληρωθούν ο θείες λειτουργίες μέχρι τις 08:45 το αργότερο για να μπορούν να στηθούν τα εκλογικά κέντρα.

Οι προεδρεύοντες είπε η κ. Λάμπρου που έχουν διοριστεί από τις Επαρχιακές Διοικήσεις στα κέντρα είναι δημόσιοι υπάλληλοι και οι βοηθοί τους έχουν διοριστεί από Μητροπόλεις είτε είναι ιερείς είναι εκκλησιαστικοί επίτροποι.

iellada.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares