Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Αρχή με Φιλιππίνες για την Εθνική U19 στο Παγκόσμιο…

Με το δεξί στο Παγκόσμιο Κύπελλο U19 θέλει να μπει η Εθνική, που απόψε (20:30, ΕΡΤ Sport) αντιμετωπίζει τις Φιλιππίνες στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου. Πρόκειται για το θεωρητικά ευκολότερο παιχνίδι της πρώτης φάσης, καθώς ακολουθούν την Κυριακή αυτό απέναντι στην τέταρτη στην Ευρώπη στο περσινό U18 Ρωσία και την Τρίτη η αναμέτρηση με την χάλκινη στο περσινό Αμερικανικό Πρωτάθλημα U18 ομάδα της Αργεντινής.

Πάντως και οι Φιλιππίνες δεν είναι αμελητέα ποσότητα, παρότι συμμετέχουν στο Παγκόσμιο U19 για μόλις δεύτερη φορά στην ιστορία τους, μετά την παρουσία τους στην παρθενική διοργάνωση, το 1979. Στο ρόστερ της τέταρτης ομάδας στο περσινό Ασιατικό Πρωτάθλημα U18, ξεχωρίζουν οι δύο ψηλοί της ομάδας, ο 17χρονος Κάι Σότο, ύψους (2,17μ.), που διαπρέπει σε λύκειο των ΗΠΑ, αλλά και ο 19χρονος Έι Τζέι Εντού (2,10μ.), που φοιτά στο κολέγιο του Τολέδο και έχει μεγαλώσει στην Κύπρο (!) από Νιγηριανό πατέρα και Φιλιππινέζα μητέρα. Επίσης παίκτης με προοπτική είναι ο γκαρντ Νταλφ Πανόπιο, που έχει μεγαλώσει στην Ιταλία και παίζει στη Ροζέτο.

Η ελληνική ομάδα μετά τα δύο πολύ δυνατά φιλικά απέναντι σε Σερβία (69-62) και ΗΠΑ (58-72) είναι έτοιμη για να αντιμετωπίσει μια ομάδα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και αντισυμβατικό στυλ μπάσκετ, με πολύ γρήγορο ρυθμό και πολλά τρίποντα. Ο Γιάννης Καστρίτης δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, αφού και οι τρεις παίκτες που ταλαιπωρήθηκαν από συμπτώματα γαστρεντερίτιδας (Καράμπελας, Χατζηδάκης, Μπαζίνας) είναι πλέον απόλυτα υγιείς.

Στα «Δύο Αοράκια» αναμένεται αρκετός κόσμος, όχι μόνο Έλληνες, αλλά και Φιλιππινέζοι, καθώς η κοινότητά τους είναι μεγάλη σε όλη την επικράτεια της χώρας. Τα εισιτήρια κοστίζουν 5 ευρώ (για τη φάση των ομίλων και των «16»). Στο άλλο ματς του ομίλου, στο ίδιο γήπεδο, αναμετρώνται στις 18:15 Αργεντινή και Ρωσία.

Σημειώνεται πως στην πρώτη φάση δεν υπάρχει αποκλεισμός για καμία ομάδα, ωστόσο η κατάταξη κάθε ομάδα διαμορφώνει και τα σταυρώματα στα νοκ άουτ,. Ο όμιλος της Ελλάδας διασταυρώνεται στους «16» με τον τέταρτο.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας 

Α’ Όμιλος 
17:45 Σενεγάλη-Λιθουανία
20:00 ΗΠΑ-Νέα Ζηλανδία

Β’ Όμιλος 
13:15 Μάλι-Λετονία
15:30 Αυστραλία-Καναδάς

Γ’ Όμιλος 
18:15 Αργεντινή-Ρωσία
20:30 Ελλάδα-Φιλιππίνες

Δ’ Όμιλος
13:45 Κίνα-Σερβία
16:00 Πουέρτο Ρίκο-Γαλλία
sport-fm.gr

Shares