Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΑΠΘ: Υποτροφίες στη μνήμη των 12 νεκρών φοιτητών στα Τέμπη

Τη μεγαλύτερη τραγωδία του ζει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, αφού 9 φοιτητές του έχασαν τη ζωή τους και 26 τραυματίστηκαν στην φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

O Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κύριος Παναγιώτης Γκλαβίνης, μίλησε στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» στην ΕΡΤ για το κλίμα που επικρατεί στο πανεπιστήμιο, μετά το δυστύχημα της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη και για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί το Αριστοτέλειο, ώστε να βοηθήσει στην αποκατάσταση – όσο γίνεται – της ζημιάς σε όλους τους τομείς.

«Θα ήθελα να μείνω στις αντιδράσεις των παιδιών» είπε αρχικά ο Παναγιώτης Γκλαβίνης και συνέχισε: «Γιατί εμείς τα βιώνουμε καθημερινά, είμαστε κοντά τους. Αυτή τη φορά οι αντιδράσεις έχουν λάβει διαστάσεις ποιοτικά, διαφορετικές σε σχέση με τις άλλες φορές.

Είδαμε, τις προηγούμενες ημέρες διαδηλώσεις σε όλα τα μέρη της Ελλάδος, όχι μόνο κεντρικά στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη και είναι αυτό ένα ποιοτικό χαρακτηριστικό που κάνει διαφορετική την περίπτωση αυτή, όπως επίσης και πάρα πολλούς νέους ανθρώπους να συμμετέχουν αυθόρμητα σε αυτές τις διαδηλώσεις, οι οποίες δεν είναι ακριβώς διαδηλώσεις, αυτό που αποκαλώ, αν θέλετε επαγγελματικού τύπου, δηλαδή να είναι ομοσπονδίες, να είναι εργαζόμενοι, να είναι δημόσιοι υπάλληλοι, συνταξιούχοι, τραπεζικοί».

Υποτροφίες στη μνήμη των νεκρών φοιτητών στα Τέμπη

Όσο για το στοίχημα του ΑΠΘ και του ίδιου για την στιγμή που τα παιδιά θα επιστρέψουν μέσα στις αίθουσες αλλά οι απώλειες θα είναι φανερές δήλωσε ότι: «Eμείς ως ανώτατη εκπαίδευση – προσωπικά είμαι και αντιπρόεδρος στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών – θα αναλάβουμε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, να θεσμοθετήσουμε ένα πρόγραμμα υποτροφιών προκειμένου να διατηρηθεί, όπως είπατε, η μνήμη των παιδιών αυτών μεταξύ των συναδέλφων τους. Σε επίπεδο Πανεπιστημίου ο Πρύτανης μας, ο κ. Παπαϊωάννου, θα έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες και θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα στην ίδια κατεύθυνση».

iefimerida

Shares