Τρίτη , 16 Αυγούστου 2022

ΑΠΘ: Το υπουργείο Παιδείας θα καλύψει τη δαπάνη αποκατάστασης μετά την πυρκαγιά…

 

Συναγερμός σήμανε σήμερα το πρωί στην Πυροσβεστική, καθώς ξέσπασε πυρκαγιά στο υπόγειο του Τμήματος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Τις δαπάνες για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η πυρκαγιά στο ΑΠΘ, θα καλύψει το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής:

«Το ΥΠΠΕΘ θα καλύψει πλήρως τη δαπάνη αποκατάστασης των υλικών ζημιών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά στο κτίριο του ΑΠΘ. Αμέσως μόλις οι υπηρεσίες του πανεπιστημίου καταγράψουν τις υλικές ζημιές και το κόστος θα κινηθούν από τις υπηρεσίες του υπουργείου οι σχετικές διαδικασίες».

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, που λόγω ιδιαιτερότητας του χώρου δυσκόλεψε το έργο των πυροσβεστών, μία 28χρονη που είχε εγκλωβιστεί σε ασανσέρ του οκταώροφου κτιρίου διασώθηκε, ένας εργαζόμενος στο διπλανό κτίριο του Τμήματος Φυσικής όπου έφτασαν οι καπνοί απεγκλωβίστηκε, ενώ δύο πυροσβέστες παρουσίασαν ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα.

Η πυρκαγιά εντοπίστηκε σε δύο πρόχειρες κατασκευές αποθηκών, με ξύλινα και διαχωριστικά νοβοπάν και γυψοσανίδα και σε υλικά που ήταν πρόχειρα αποθηκευμένα στον διάδρομο, ο οποίος ενώνει τα υπόγεια των Τμημάτων Βιολογίας και Φυσικού. «Θεωρούμε ότι είναι η μικρότερη δυνατή καταστροφή -και για το μέγεθος που κατάφερε να πάρει, αλλά και για τον χώρο. Είναι ιδιαίτερα δύσκολος ο χώρος, το υπόγειο είναι ένας τεράστιος χώρος και μόνο ο καπνός έκανε φοβερά δύσκολη την επέμβαση», εξήγησε ο υποστράτηγος Σπύρος Βαρσάμης.

 

iefimerida

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares