Κυριακή , 29 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Αποβάσεις και στην Αλεξανδρούπολη ξεκίνησαν οι παράνομοι μετανάστες – Έφτασαν τη νύχτα με φουσκωτά…

Αποβάσεις και στην Αλεξανδρούπολη ξεκίνησαν οι παράνομοι μετανάστες - Έφτασαν τη νύχτα με φουσκωτά...

Χωρίς κανένα έλεγχο αλλά κυριότερα και χωρίς καμία ελπίδα και προοπτική για να υπάρξει έστω και το παραμικρό βήμα για την ανάσχεση των καθημερινών εισβολών αλλοδαπών από τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας, συνεχίζεται η φαρσοκωμωδία του «προσφυγικού».

Μόνο σήμερα πάνω από 350 παράνομοι μετανάστες (λαθρομετανάστες κατά Α.Σαμαρά) μπήκαν στην χώρα από Λέσβο, Χίο, Σάμο και Αλεξανδρούπολη!

Ειδικότερα το τελευταίο αποτελεί νέα οδό παράνομης εισόδου, σε μια περίοδο όπου η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα ασφάλειας και απειλών από την Τουρκία  σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη και κρίσιμη περιοχή όπως είναι ο νομός Έβρου.

Οι 33 αλλοδαποί μάλιστα δεν δίστασαν να έρθουν, εν είδει καταδρομικής επιχείρησης το βράδυ της Κυριακής  στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, προσεγγίζοντας την περιοχή Μάκρης  με φουσκωτή λέμβο!

Όλα αυτά ενώ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν.Παναγιωτόπουλος δηλώνει ότι θα «σφραγίσει» τον Έβρο από τους αλλοδαπούς!

Μόνο όμως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος μη  μπορώντας να αντέξει άλλο την ανεξέλεγκτη κατάσταση στον Έβρο ξέσπασε μιλώντας για χάος στο νομό, με τους αλλοδαπούς να κάνουν ότι θέλουν.

«Κυκλοφορούν ελεύθερα, καίνε περιουσίες φτωχών ανθρώπων, έχουν γίνει περισσότεροι από τους μόνιμους κατοίκους και μπαίνουν σε σπίτια όχι μόνο ακατοίκητα αλλά και με κόσμο μέσα, που τρομοκρατείται» είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Σουφλίου με την κυβέρνηση όμως  για ακόμη μια φορά να είναι πλήρως αδιάφορη για την πρωτοφανή αυτή κατάσταση.

Δεν είναι όμως μόνο ο Έβρος. Για να γίνει αντιληπτή  έστω και αποσπασματικά η τραγική κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο, αναφέρουμε μόνο ένα “απλό” περιστατικό στο αστυνομικό Δελτίο:

Αλλοδαπός συνελήφθη στη Μόρια από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, ο οποίος κατηγορείται για τα αδικήματα της πρόκλησης φθορών και της εξύβρισης, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα και σύμφωνα με καταγγελία, ο 21χρονος προκάλεσε φθορά σε δίκυκλο όχημα 28χρονου ημεδαπού, ενώ ακολούθως έφτυσε τον τελευταίο και τον απείλησε με μαχαίρι!

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον συλληφθέντα, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο (2) μαχαίρια, με λάμες μήκους -5- εκατοστών.

Περιττό να τονιστεί πως ο αλλοδαπός δεν πρόκειται να απελαθεί από τη χώρα, σε καμία περίπτωση. Αντίθετα θα προωθηθεί σε κέντρο στην ενδοχώρα, για μόνιμη εγκατάσταση.

Έσπασε κάθε ρεκόρ ο αριθμός των… «αιτούντων» στα νησιά

Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, οι λαθραίοι μετανάστες στα νησιά του Βορείου Αιγαίου έσπασαν το φράγμα των 40.000 στα Κέντρα Φροντίδας και Εξυπηρέτησης Αλλοδαπών. . Πρόκειται για ένα νούμερο που ξεπερνάει και τις πιο ακραίες προβλέψεις. Αναλυτικά η οι αριθμοί των “αιτούντων” ανά μήνα:

Την 1η Δεκεμβρίου ο αριθμός ήταν 39.162,

την 1η Νοέμβρη 35.477,

την 1η Οκτώβρη 30,644,

την 1η Σεπτέμβρη 24.735,

την 1η Αυγούστου 19.746 και

την 1η Ιουλίου 17.198.

Στα βασικά ΚΕΦΕΑ  η κατάσταση έχει ως εξής:

Μόρια: 17.330 διαμένοντες με χωρητικότητα 3.000.

ΚΕΦΕΑ  Χίου: 5.682 διαμένοντες με χωρητικότητα 1.014.

ΚΕΦΕΑ  Σάμου: 7.502 διαμένοντες με χωρητικότητα 644.

ΚΕΦΕΑ Λέρου: 2.273 με χωρητικότητα 860.

ΚΕΦΕΑ  Κω: 3.913 διαμένοντες με χωρητικότητα 816.

Οι τελευταίες αφίξεις

Το τελευταίο 24ωρο έφτασαν στα νησιά και την Αλεξανδρούπολη  315 άτομα. Το Λιμενικό κατάφερε να συνοδεύσει  76 αλλοδαπούς ενώ 239 δεν χρειάστηκαν καν την συνοδεία του καθώς αποβιβάστηκαν με λέμβους σε επτά διαφορετικά περιστατικά, που έλαβαν χώρα στη Μυτιλήνη και τη Σάμο!

Η κατάσταση διάλυσης που επικρατεί στο νομό Έβρου, με τους αλλοδαπούς να έρχονται από τα σύνορα και εσχάτως καταπλέοντας στο ίδιο το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, στα νησιά σε όλη την Ελλάδα όχι μόνο προβληματίζει αλλά επιπρόσθετα δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα για το ποιοι έχουν πάρει την απόφαση να αλλοιωθεί και να αλωθεί δημογραφικά αυτή η χώρα η οποία σε 30 χρόνια θα μετρά 8 εκατ. Ελλήνων εκ των οποίων  ελάχιστοι θα είναι οι νέοι.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares