Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

«ΑΠΟΒΑΣΗ»! Οι ΗΠΑ έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε στρατιωτική βάση…

Στην αεροπορική βάση του Σεφανοβίκειου μεταφέρθηκε στις 25 Οκτωβρίου το στρατιωτικό υλικό για την 3η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ με τους Αμερικανούς στρατιωτικούς να έρχονται για τρίτη συνεχή χρονιά στον Βόλο, όπου σχεδιάζεται να παραμείνουν για περισσότερους από οκτώ μήνες.

Το μεγάλο πλοίο – υπό αμερικανική σημαία – που μετέφερε ελικόπτερα και στρατιωτικό εξοπλισμό κατέπλευσε στο λιμάνι του Βόλου το απόγευμα της Παρασκευής. Από το πρωί του Σαββάτου, άρχισε η εκφόρτωση του στρατιωτικού υλικού κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, τόσο στο λιμάνι, όσο και καθ΄όλη την διαδρομή στον αυτοκινητόδρομο Βόλου-Βελεστίνου και μέχρι το Στεφανοβίκειο.

Η 3η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ ξεκίνησε ήδη τη μεταφορά από τη Γερμανία στις αεροπορικές εγκαταστάσεις του Στεφανοβικείου, ελικοπτέρων, χειριστών, τεχνικού και βοηθητικού προσωπικού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το αμερικανικό πλοίο μεταφέρει επιθετικά ελικόπτερα Apache, μεταφορικά Chinook αλλά και BlackHawk πολλαπλών ρόλων.

Παράλληλα, αναμένεται να εκσυγκρονισθούν, καθώς και να επεκταθούν οι εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τους Αμερικανούς στρατιωτικούς, τόσο στο Στεφανοβίκειο όσο και στον Βόλο, στο στρατόπεδο «Γεωργούλα», όπου εδρεύει η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών.

Oι Αμερικανοί στρατιωτικοί έρχονται στην περιοχή του Βόλου για τρίτη συνεχή χρονιά και θα παραμείνουν για περισσότερους από οκτώ μήνες.

Προς το τέλος Νοεμβρίου αναμένεται να φθάσουν στον Βόλο και οι ειδικές δυνάμεις της 173ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας του αμερικανικού στρατού.

Δείτε βίντεο από τη μεταφορά των ελικοπτέρων του αμερικανικού στρατού:

 

 

tanea.gr

Shares