Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Αποτροπή: η πολιτική ηγεσία της χώρας μας δεν κινείται προς την αποτροπή αλλά στον κατευνασμό…

Η Ελλάδα εδώ και δεκαετίες έχει στηρίξει την εξωτερική της πολιτική απέναντι στην Τουρκία, βασισμένη στην ευρωπαϊκή πορεία της δεύτερης.

Ουσιαστικά αναγάγαμε την Ευρωπαϊκή Ένωση στον τοποτηρητή των ελληνοτουρκικών, θεωρώντας πως μία ένωση κρατών με διαφορετικά συμφέροντα η κάθε μία θα επεδείκνυε αρραγές μέτωπο απέναντι στην γειτονική μας χώρα.

Όπως πια είναι προφανές, η Τουρκία ούτε είναι, ούτε επιθυμεί να γίνει ευρωπαϊκή – δυτική χώρα. Η Άγκυρα δεν θεωρεί πως είναι προς το συμφέρον της κάτι τέτοιο και για να λέμε τα πράγματα όπως είναι, δεν έχει άδικο.

Από τη στιγμή λοιπόν που η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας έχει τελειώσει, ποια είναι η μόνη οδός απέναντι στην επιθετικότητα των γειτόνων μας;

H αποτροπή.

Παρά τα τεράστια ποσά που έχουν ξοδευτεί με θυσίες των Ελλήνων και παρά το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεών μας, η πολιτική ηγεσία της χώρας μας δεν κινείται προς την αποτροπή. Αυτό άλλωστε είναι ένα φαινόμενο δεκαετιών.

Πρέπει να φτάσουμε σε εποχές Κων. Καραμανλή και Αν. Παπανδρέου για να δούμε ελληνικές κινήσεις αντίστασης , δηλαδή αποτροπή. Μόνο που τότε ο κόσμος ήταν διπολικός, με το Σιδηρούν Παραπέτασμα να παίζει το δικό του ρόλο στα πράγματα.

Η Ελλάδα μεταπολιτευτικά κινήθηκε στην πορεία του ιδιωτικού πλουτισμού κι όχι στη λογική της εθνικού πλουτισμού. Το πρόσωπο – ιδιώτης έγινε κυρίαρχο στοιχείο της κοινωνίας, όχι όμως στο πλαίσιο μίας εθνικής πολιτικής πλουτισμού.

Αυτό οδήγησε σε μία χαλάρωση του ετοιμοπόλεμου της χώρας…. η συνέχεια ΕΔΩ

Shares