Δευτέρα , 21 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Αποτελέσματα εκλογών: Μεγάλο ΦΙΑΣΚΟ στα αποτελέσματα της σταυροδοσίας…

Αποτελέσματα εκλογών: Μεγάλο ΦΙΑΣΚΟ στα αποτελέσματα της σταυροδοσίας...

Τεράστιο “μπάχαλο” έχει προκληθεί με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, και συγκεκριμένα με την σταυροδοσία των υποψηφίων Ευρωβουλευτών.

Συγκεκριμένα, από την Δευτέρα 3 Ιουνίου μέχρι και σήμερα, δεν έχει προχωρήσει καθόλου η ενσωμάτωση των σταυρών, κι έτσι τα αποτελέσματα έχουν «κολλήσει» στο 73,34%.

Αυτό σημαίνει πως παρ’ότι έχουν περάσει δύο εβδομάδες από το βράδυ της 26ης Μαΐου, οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές ακόμα δεν ξέρουν πόσους σταυρούς έχουν πάρει!

Αποτελέσματα εκλογών: Μεγάλο ΦΙΑΣΚΟ στα αποτελέσματα της σταυροδοσίας...

Τι αναφέρουν Singular Logic και Υπουργείο Εσωτερικών
Το newsit.gr επικοινώνησε με την Singular Logic και με το υπουργείο Εσωτερικών για να ενημερωθεί για την καθυστέρηση. Όπως δήλωσαν και τα δύο αυτά μέρη, τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας έχουν φρακάρει καθώς δεν έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία τα πρωτοδικεία ώστε να στείλουν τα αποτελέσματα.

Αυτό συμβαίνει και επειδή σε πολλές περιπτώσεις έχουν υποβληθεί ενστάσεις, αλλά και λόγω της πρωτόγνωρης τετραπλής εκλογικής μάχης.

«Φράκαραν» και οι δίκες
Δικαστικές πηγές επίσης αναφέρουν πως σε πολλές περιοχές που υπήρξε και δεύτερος γύρος, ο φόρτος εργασίας ήταν ακόμα μεγαλύτερος, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η ενσωμάτωση των σταυρών.

Η προθεσμία για την ολοκλήρωση της καταμέτρησης έληγε στις 7 Ιουνίου, ωστόσο δόθηκε παράταση μέχρι τις 14 του μήνα. Μέχρι τότε έχει δοθεί εντολή τα Πρωτοδικεία να μην κάνουν καμιά δίκη, προκειμένου να ασχοληθούν μόνο με τα αποτελέσματα.

Το θέμα σχολίασε και ο νυν ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης, με ανάρτησή του στο twitter.

«Θύμα» το ΚΚΕ
Μεγαλύτερο θύμα αυτού του αλαλούμ φαίνεται πως είναι το ΚΚΕ, καθώς ακόμα δεν ξέρει ποιον εκλέγει δεύτερο ευρωβουλευτή! Κι αυτό καθώς ο Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος και η Σεμίνα Διγενή έχουν διαφορά μόλις 1.000 σταυρών περίπου, έχοντας την τάση να μειώνεται λίγο πριν «φρακάρει» η καταμέτρηση.

Μπορεί στο Κομμουνιστικό Κόμμα οι υποψήφιοι να μην «ανταγωνίζονται» μεταξύ τους για την εκλογή, ωστόσο… σίγουρα θα βοηθούσε το να γνωρίζουν ποιος θα κάνει δεύτερο σπίτι του τις Βρυξέλλες και ποιος… μένει Ελλάδα.

Αυτό είναι το δεύτερο πρόβλημα που εμφανίζεται στα αποτελέσματα των εκλογών φέτος, αφού το πρώτο ήταν η λάθος επισήμανση των όσων εκλέγονται δημοτικοί σύμβουλοι.
newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares