Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Αποστολή Ελληνικών “PATRIOT” στη Σαουδική Αραβία… Γιατί άραγε;…

Τελικά η Ελλάδα θα συμμετάσχει στην αποστολή προστασίας των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Σαουδικής Αραβίας με μια πλήρη Μοίρα Patriot, συν το απαραίτητο προσωπικό λειτουργίας τους, περί τα 100 άτομα, καθώς και μικρό απόσπασμα στελεχών για φύλαξη.Αν και η τελική θέση ανάπτυξης παραμένει απόρρητη, εντούτοις γνωρίζουμε πως η Πολεμική Αεροπορία θα αναπτυχθεί πλησίον σε κάποια υψηλής αξίας πετρελαϊκή εγκατάσταση και όχι κοντά σε στρατιωτικό στόχο.

Σύμφωνα με το έγκυρο ptisidiastima.com …Όταν λέμε “πλησίον”, εννοούμε ίσως και αρκετές δεκάδες χιλιόμετρα μακρυά, χάρη στο μεγάλο βεληνεκές των πυραύλων Patriot.

Η τοποθεσία που θα αναπτυχθούν τα ελληνικά Patriot θα γίνει με το σκεπτικό της ασφάλειας του προσωπικού, δηλαδή μακριά από στόχο “πρώτης γραμμής”, κάτι που αποτέλεσε ανελαστικό προαπαιτούμενο από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας μας.

Η παρουσία παρόλα αυτά θα είναι καταλυτική, δεδομένου πως τα Patriot μπορούν να προσφέρουν Α/Α άμυνα περιοχής και όχι σημείου, δηλαδή, όπως προαναφέραμε, μπορούν και θα είναι πολλά χιλιόμετρα μακριά από τον “στόχο”.

Óõóôïé÷ßá ðõñáýëùí Patriot óå åôïéìüôçôá óôï óôñáôéùôéêü áåñïäñüìéï Ôáôïßïõ ãéá ôçí áóöÜëåéá ôùí Ïëõìðéáêþí Áãþíùí , ÁèÞíá ÐáñáóêåõÞ 30 Éïõëßïõ 2004.

Υπενθυμίζουμε πως οι ΗΠΑ έχουν ήδη αποστείλει δυο συστοιχίες Patriot και μια συστοιχία THAAD, για ενίσχυση της Α/Α άμυνας του αχανούς Βασιλείου.

Η ΠΑ έχει δώσει ειδική μέριμνα για το προσωπικό της, και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας θα φιλοξενηθούν σε καταλύματα που το επίπεδο θα είναι εφάμιλλο με τις αντίστοιχες σαουδαραβικές και αμερικανικές εγκαταστάσεις και αναμφίβολα πολύ καλύτερα από τα αντίστοιχα ελληνικά.

Σε ότι αφορά το προσωπικό, θα μπορεί να προέρχεται από όλες τις Μοίρες Patriot της ΠΑ, και θα ζητηθεί άμεσα εθελοντική συμμετοχή με σχετική διαταγή. Θεωρείται πως το κάθε rotation θα έχει διάρκεια το λιγότερο τρεις ή τέσσερις μήνες.

Ο λόγος της τόσο μικρής διαρκείας είναι η επιθυμία της ΠΑ να αποκτήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα στελέχη εμπειρία από αυτή την πρώτη αποστολή αντιαεροπορικών όπλων εκτός ελληνικής επικράτειας.

Για ποιο λόγο όμως η ΠΑ και η Ελλάδα να στείλουν μια Μοίρα + Patriot  στη Σαουδική Αραβία;

Μήπως οι Σαουδάραβες μας έχουν ποτέ βοηθήσει και δεν το ξέρουμε ;

Μήπως οι Σαουδάραβες που είναι σκληροί Ισλαμιστές έχουν βοηθήσει ποτέ Χριστιανούς ;

«Το κριτήριο κάποιων Επιτελών της ΠΑ και όχι μόνο οτι τα Στελέχη θα αποκτήσουν πείρα δεν ισχύει ,αφού αν οι Επιτελείς το  διατάξουν οι  Μοίρες θα πάρουν καταστάσεις  πολέμου κάθε φορά που οι Τούρκοι Χειριστές εισβάλουν στο FIR»

H εκπαίδευση που θα πάρουν στην έρημο της Σαουβικής Αραβίας δεν έχει καμιά σχέση με το ανάγλυφο της Ελληνικής Επικράτειας…

Το προσωπικό που θα πάει στην Αραβία και θα προέρχεται απο όλες τις Μοίρες  δεν θα έχει την παραμικρή συνοχή μεταξύ τους και το Rotaτion που θα επιχειρείται δεν θα έχει το λεγόμενο «πνεύμα Μονάδας «

Επίσης ελπίζουμε να μην έχουμε απώλειες προσωπικού γιατί τότε  ποιος θα δικαιολογήσει την απώλεια των Ελλήνων Στελεχών που έπεσαν στη Σαουδική Αραβία;

Τώρα οτι θα επιστρέψει η Μοίρα αν συμβεί το  «αναμενόμενο» …Να επισημάνουμε οτι οι αντιαεροπόροι θα δώσουν την Πρώτη Μάχη και δεν θα είναι εδώ τα καλύτερα Στελέχη !!!

Υ.Γ  Γιατί το ΥΠΕΞ της Ελλάδος και ειδικά ο Νίκος Δένδιας επιμένει στην Αποστολή των Ελληνικών ΠΑΤΡΙΟΤ;

 

πηγή 

Shares